Sporturi

Ilie Năstase, reţinut din nou! Două dosare penale în 6 ore. Video

25.05.2018 | 12:08
Ilie Nastase retinut din nou Doua dosare penale in 6 ore Video

Fostul număr 1 mondial al tenisului masculin, Ilie Năstase, a ajuns vineri dimineaţă încătuşat la sediul Brigăzii Rutiere! Năstase a fost depistat că a consumat băuturi alcoolice în urma unui control efectuat de Poliţia Rutieră pe Şoseaua Nordului,  în dreptul Ambasadei Chinei. Incidentul s-a produs vineri dimineaţă, în jurul orei 4:45.


Update. Ilie Năstase a fost reţinut din nou, iar fostul mare tenismen are două dosare penale într-o singură zi. Acesta a încercat să plece pe scuter de la Spitalul Floreasca, dar poliţştii l-au oprit, toate acestea deoarece avea permisul reţinut.

Conform digi24, Ilie Năstase s-a urcat pe scuter, a intrat pe contrasens şi a depăşit linia dublă continuă. Asta nu e tot! Fostul mare tenismen a trecut şi pe roşu. Astfel, acesta s-a ales cu două dosare penale în doar şase ore. VIDEO AICI!

Ilie Năstase: Cică n-am nu știu ce asigurare. Și cică am dosar penal. Nu i-ați văzut la colț?

Reporter: Ați plecat de la Floreasca?

Ilie Năstase: Stăteau la pândă acolo, la colț.

Reporter: Ați trecut pe linia continuă?

Ilie Năstase: Nu, nu

Reporter: Ați trecut pe roșu?

Ilie Năstase: Întrebați-l pe dânsul ce-am făcut. N-am făcut nimic. Am dosar penal, adică sunt penal.

Reporter: De ce e dosar penal?

Ilie Năstase: M-a oprit, că a zis că am trecut pe roșu, când era verde.

Reporter: Ați suflat acum în etilotest?

Ilie Năstase: Hai, domle… să fim serioși.

Reporter: Ați suflat dimineață?

Ilie Năstase: Azi dimineață. 0,05 (la mie, n.r.)

Reporter: Vi se pare corect să vă urcați pe scuter acum?

Ilie Năstase: S-a întâmplat la 1 dimineața. Crezi că mai am ăla 0,05%

Ilie Năstase: Nu-s polițiști, sunt milițieni.

Polițist: La sediul Brigăzii Rutiere.

Ilie Năstase: Când ești militian nu poți să fii polițist. Ei sunt niște militieni și a recunoscut și doamna Kovesi. Este un stat milițienesc în România. Uite-i. Îmbrăcați cum sunt

Reporter: Ați trecut pe roșu?

Ilie Năstase: N-am trecut pe roșu. Când mergi înainte e roșu, la dreapta e verde. Eu am luat-o la dreapta.

Reporter: Poate nu aveați voie pe scuter că ați băut.

Ilie Năstase: Acu faci și tu figuri? Întreabă-l de ce m-a oprit. Mergem unde e Borcea, la Jilava.

Reporter: Al doilea dosar penal?

Ilie Năstase: Nu știu, întreabă-i pe ei. Ei să vă declare vouă de ce mă opresc. Eu mă duc la CEDO. Aici n-am șansă cu militienii. Cică fii atent la mână. Uite mâna aici, am certificat medical, am tot.


Update. Ilie Năstase a vorbit despre incidentul care a avut loc vineri dimineaţa. ”

“Testul de alcoolemie a ieșit 0.05. Mi-au spus că trebuie să-mi dea amendă, dar un polițist a zis să-mi ia și sânge. Mi-au făcut și test pentru droguri. Ce înseamnă asta? La mine, cel mai mare drog a fost un pahar de șampanie. Oamenii ăștia sunt «duși». La INML, testul a fost tot 0,05. N-am fost umilit așa niciodată. Mi-au strâns cătușele atât de tare încât mi-au făcut rană. Mi-au spus că așa se procedează când sunt agresiv. Eu am fost doar agresiv verbal, nu fizic. A sta la pândă e un furt. Mă voi duce la CEDO, pentru că doamna ministru și secretarii dânsei nu au vrut să răspundă la telefon. E o lege: dacă vrei să arestezi un fost parlamentar sau general, treci puțin mai sus și întrebi. Alții nu gândesc cu picioarele, ca ei.

Eram conștient că pot să conduc, stau foarte aproape. Mi s-a spus că eram pericol public. Care era pericolul public? Polițiștii au filmat doar ce au vrut ei. Erau mii de polițiști la spital (n.r. a declarat ironic), fericiți că au prins un pește mai mare. Mă dor toate oasele, am fost trântit la pământ. Merg să iau certificat medico-legal, apoi merg la CEDO. Cer 2-3-5 milioane de euro daună și le dau la copiii săraci din țară. Am răni la mâini și puțin la frunte. Am fost prins cu 0,05. Asta nu e infracțiune, doar că îmi ia permisul. 0,05 înseamnă două sticle de bere. Nu eram atât de nebun încât să mă urc beat în mașină. Polițiștii trebuiau să reacționeze altfel, nu eu. «Cât ai băut?». «3 beri am băut». «Hai, domne, că ai băut mai mult!». Am băut 3 beri și am și mâncat. Când mai și mânânci, nu te îmbeți. Am băut 3 beri și am mâncat paste și friptură”, a declarat Ilie Năstase, la Antena 3.


Rugat de poliţişti să se supună testului pentru verificarea alcoolemiei fostul sportiv, acum în etate de 72 de ani, a refuzat categoric şi a început să devină chiar violent, proferând ameninţări şi insulte la adresa oamenilor legii. La repetatele apeluri ale acestora de a se calma şi a respecta prevederile legii Năstase nu a reacţionat în nici un fel.

Ilie Năstase, adus în cătuşe. A mai avut o situaţie asemănătoare în 2011

Ca urmare, a fost încătuşat, suit în maşina Poliţiei şi dus direct la sediul Brigăzii Rutiere a Municipiului Bucureşti, unde a refuzat din nou, pe un ton agresiv, recoltarea probelor biologice. În aceste condiţii, văzând că nu pot avea o comunicare normală cu fostul tenisman poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru consum de alcool la volan şi comportament neadecvat faţă de reprezentanţii legii.

Ilie Năstase, dus în cătușe la secția de poliție. A fost depistat băut la volan. I s-a întocmit dosar penal
Ilie Năstase, dus în cătușe la secția de poliție. A fost depistat băut la volan

Năstase a rămas la sediul Brigăzii Rutiere până în jurul orei 7:30, când a primit acceptul de a pleca acasă, dar cu povara unui dosar penal. Nu este însă pentru prima dată când Năstase este depistat că a consumat alcool în timp ce se afla la volan. O poveste similară a avut loc în anul 2011. Ilie Năstase este implicat într-un nou scandal şi în lumea tenisului, după ce a atacat-o din nou pe americanca Serena Williams, despre care a spus că este prea grasă şi ar trebui să slăbească până la Roland Garros.

Tags: