Sporturi

Ilie Năstase, amendă de 20.000 de euro! Roland Garros ratat după 52 ani!

11.06.2018 | 18:13
Ilie Nastase amenda de 20000 de euro Roland Garros ratat dupa 52 ani
ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător român nu a fost prezent la turneul francez din acest an. Cum a ratat Ilie Năstase, pentru prima oară în viață(!), prezența la tradiționalul Roland Garros? Motivul este unul incredibil!

Ion Țiriac. Gică Hagi. Nadia Comăneci. Nume uriașe ale sportului din România au susținut-o, din lojele de pe Chatrier, pe Simona Halep în drumul ei spre primul trofeu. A existat un singur absent! Cel mai mare posibil. Omul-legendă al României la competiția pariziană: Ilie Năstase!

ADVERTISEMENT

Cum a ratat Năstase prezența la Roland Garros. „Noul președinte al francezilor nu mi-a răspuns!

FANATIK.RO a aflat că motivul absenței lui Năstase nu a fost suspendarea primită după scandalul în care a fost acuzat de Serena Williams de rasism, după ce românul a folosit expresia “ciocolată cu lapte” cu referire la copilul sportivei. Fostului tenismen tocmai i se ridicase suspendarea și a ratat turneul în care Halep a scris istorie din cauza… președintelui Federației Franceze de Tenis!

“E adevărat. Nu mai eram suspendat! De unde ați aflat? Mi-au dat amendă 20.000 de euro, pe care am plătit-o, și mi-au ridicat suspendarea nu mult înainte de Roland Garros. Am fost la Tribunalul Sportiv, era un canadian care a decis asta. A zis că nu este rasism expresia „ciocolată cu lapte” și atâta tot. Am scăpat până la urmă de toată tevatura asta…

ADVERTISEMENT

„«Ciocolată cu lapte» n-a fost considerată remarcă rasistă”

Totul a plecat de la noi! Eu am spus-o în românește, i-am zis-o în glumă lui Begu, care era lângă mine. Fetele au început să râdă, iar la final o jurnalistă înțepată a întrebat ce a zis Năstase de au început să hohotească jucătoarele. Nu se aștepta nimeni să se facă un bullshit atât de mare din asta… Eu oricum nu puteam să fiu suspendat de la Roland Garros și de la Wimbledon, pentru că turneele de Grand Slam nu sunt ale Federației Internaționale de Tenis, dar ei au fost toți solidari. Știți cum e… Ca-n politică! Chestiune de imagine.

Le-am scris pentru Roland Garros, dar nu mai erau secretare fetele pe care le știam eu. I-am scris noului președinte al Federației Franceze de Tenis, însă nu mi-a răspuns. Din cauza asta nu am plecat… Nu m-am dus la Roland Garros că, vorba aia, cine știe ce mai făceam. Îl vedeam pe președintele Federației Franceze pe acolo, îi mai dădeam și lui degetul că nu mi-a răspuns… E nou băiatul ăsta, înainte era Christian Bimes, fratele meu!

ADVERTISEMENT

Din 1966 până acum, în 52 de ani, am pierdut un singur an la Roland Garros: pe acesta! Și a luat și Simona Halep trofeul!”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate, pentru FANATIK.RO.

20.000 de euro a primit amendă Ilie Năstase după scandalul în care a fost acuzat de rasism de campioana Serena Williams