Sport

Ilie Năstase, aprecieri la adresa Simonei Halep după meciul cu Anisimova: „Mi-a plăcut mult asta! E meritul ei”. Exclusiv

Ilie Năstase, fostul număr unu mondial, a felicitat-o pe Simona Halep pentru jocul prestat și este optimist că va juca din nou o finală de Grand Slam la Wimbledon.
07.07.2022 | 09:21
Ilie Nastase aprecieri la adresa Simonei Halep dupa meciul cu Anisimova Mia placut mult asta E meritul ei Exclusiv
Simona Halep e la un meci distanță de o nouă finală la Wimbledon după 3 ani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon după un meci extraordinar împotriva Amandei Anisimova. Ilie Năstase a comentat, în exclusivitate pentru FANATIK, prestația româncei.

Ilie Năstase, pentru FANATIK, după meciul dintre Simona Halep și Amanda Anisimova: „Are un turneu foarte bun!”

Ilie Năstase a comentat în exclusivitate pentru FANATIK calificarea Simonei Halep în semifinale la Wimbledon și parcursul excelent de la Londra.

ADVERTISEMENT

„Simona are un turneu foarte bun! Toate aceste meciuri câștigate îi dau o foarte mare încredere pentru viitor. Dar trebuie să nu ne grăbim și să o lăsăm să joace meci de meci”.

Ilie Năstase îndeamnă, însă, la prudență și nu consideră corecte comparațiile cu prestația Simonei de la Wimbledon din 2019, când a reușit să câștige marele trofeu în fața Serenei Williams: „Nu e bună graba. Nu putem să comparăm evoluțiile ei cu cele din 2019. Fiecare turneu e diferit și ea știe cel mai bine când e cel mai în formă. Dacă ea așa se simte, înseamnă că așa și e. E foarte bine că e încrezătoare în ceea ce face pe teren”.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a vorbit în FANATIK despre faptul că Simona Halep și-a învins categoric din punct de vedere psihic adversarele, lucru remarcat și de Ilie Năstase:  „Mi-a plăcut foarte mult că nu se mai enervează! Am observat asta. De obicei, era tensionată când pierdea câte o minge importantă.

E bine că nu se mai enervează. E mai puternică mental, dar trebuie să vedem ce va face pe mai departe și să nu începem că o să câștige turneul”.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase: „Dacă joacă așa în continuare, are șanse mari să câștige Wimbledon-ul!”

Ilie Năstase crede că jocul o îndreptățește pe Simona să se gândească la un nou trofeu de Grand Slam la Londra: „Sigur, dacă joacă așa în continuare, are șanse mari să câștige Wimbledon-ul! Rybakina dă tare în minge și servește foarte bine. E o semifinală de Grand Slam și e posibil orice”.

O țară întreagă este alături de Simona Halep, însă Ilie Năstase îi transmite să joace pentru ea: „Ar fi extraordinar în primul rând pentru Simona să joace din nou o finală de Grand Slam, nu pentru tenisul românesc. Dacă reușește un rezultat mare, o face pentru ea. Cu atât mai bine dacă face publicitate și tenisului românesc, dar joacă pentru ea, pentru nimeni altcineva! 

ADVERTISEMENT

Meritul e al Simonei! Antrenorul nu poate să intre pe teren să joace în locul ei. Poate să îi dea niște indicații înainte de meci și asta e tot. Ea e singură pe teren și decide când trebuie să schimbe și cum să joace cu adversarul din fața ei. Tenisul e un joc de încredere și asta vine odată cu meciurile câștigate”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 3 ani au trecut de când Simona Halep a câștigat finala la Wimbledon în fața Serenei Williams 
ADVERTISEMENT