News

Ilie Năstase, candidat la europarlamentare! Pe listele cui a intrat fostul tenismen

27.03.2019 | 18:18
Ilie Nastase candidat la europarlamentare Pe listele cui a intrat fostul tenismen

Ilie Năstase va candida la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an. Fostul tensimen este primul pe lista Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), formațiunea condusă de Gabriel Oprea.

Ilie Năstase, candidat la europarlamentare! E urmat pe listă de Anghel Iordănescu

UNPR a depus, astăzi, la Biroul Electoral Central lista candidaților UNPR la alegerile europarlamentare din 26 mai. Ilie Năstase este urmat de fostul antrenor al Stelei și al echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu. Pe listă se mai află Luminiţa Adam şi europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu.

UNPR anunță, într-un comunicat, că a depus la BEC 327.890 de semnături valide pentru susţinerea candidaturii partidului la alegerile europarlamentare. Partidul lui Gabriel Oprea are planuri mari anul acesta, dar și în 2020, când au loc alegeri locale și parlamentare.

Ilie Năstase este primul pe lista UNPR

Gabriel Oprea, cu gândul la Cotroceni

La începutul lunii, Gabriel Oprea declara, la Constanța, că formațiunea pe care o conduce nu a decis încă dacă ca avea candidat propriu la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. „În iunie noi o să facem un Comitet Executiv Naţional şi o să luăm o decizie. Dacă vom avea candidat sau vom sprijini un anume candidat, şi vom spune acest lucru. Noi suntem pregătiţi să mergem în alegeri singuri, şi la locale şi la generale, dar în politică niciodată să nu spui niciodată”, a declarat Gabriel Oprea.

Inițial Oprea a afirmase că el va deschide lista pentru europarlamentare. „Voi deschide lista, dar rămân aici, în ţară, să realizez obiectivele formaţiunii, nu voi merge la Bruxelles, dar vreau să ajut partidul. Oricum, pe listă avem oameni pregătiţi, specialişti în diferite domenii de activitate şi iubitori de ţară. Vrem să ajungă la Bruxelles patrioţi adevăraţi, care să lupte pentru România. În Parlamentul European trebuie să fie oameni care să nu denigreze ţara şi imaginea sa, ci să o promoveze. De aceea, noi propunem pentru Parlamentul European adevăraţi ambasadori ai României”, mai spunea președintele UNPR.