Sporturi

Ilie Năstase, condamnat la închisoare cu suspendare! Anunț de ultimă oră

27.02.2019 | 13:31
Ilie Nastase condamnat la inchisoare cu suspendare Anunt de ultima ora

Fostul mare tenismen Ilie Năstase a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că a refuzat prelevarea de probe biologice! Sentința a fost oferită de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 și nu este definitivă! Sentința vine după ce Ilie Năstase și-a recunoscut faptele și a cerut să fie judecat în procedură simplicată, cerere admisă de către Instanță. Năstase a spus că este de acord cu muncă în folosul comunității!

Ilie Năstase a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Reamintim că pe 25 mai anul trecut, Ilie Năstase a fost oprit în trafic de două ori în șase ore. Mai întâi a fost prins băut la volan. După ce a refuzat să i se preleve probele biologice, acesta a fost scos destul de dur din mașină, fapt pe care l-a reproșat polițiștilor. Apoi, „Nasty” a mers la Spitalul Floreasca, pentru a i se elibera un certificat medico-legal. La plecarea de la spital, Ilie Năstase a trecut cu scuterul pe contrasens și peste linia de dublă continuă. După acest gest, a fost din nou oprit de Poliția Rutieră și acuzat că a circulat fără permis!

Năstase a susținut atunci că a fost bruscat de către polițiști și a spus că ar fi condus legal, întrucât avea un carnet de conducere eliberat în Monaco special pentru scutere. Cu toate acestea, Poliția Rutieră l-a contrazis pe tenismen: „Iniţial a fost oprit pentru un control de rutină pe Şoseaua Nordului. După mai multe discuţii, Ilie Năstase a fugit, dar a fost prins după o urmărire de 200 de metri. I s-a cerut să se legitimeze şi a refuzat testul cu alcooltestul. A devenit agresiv şi a fost nevoie să fie încătuşat. În final, a fost trasportat la INML. A fost testat pentru consumul de alcool şi rezultatul a fost 0,55 la mie. La testul pentru evidenţierea unui eventual consum de droguri, rezultatul a fost negativ”, au susținut atunci autoritățile, potrivit Adevărul.

Ilie Năstase, condamnat la închisoare după ce a fost prins băut pe scuter
Ilie Năstase, condamnat la închisoare după ce a fost prins băut pe scuter

Ilie Năstase, despre episodul în care s-a certat cu Poliția: „Eu am fost sincer”

Într-un interviu acordat FANATIK, la câteva săptămâni după acel episod, Ilie Năstase a rememorat: „Nu mi-e frică de cele două dosare penale. Eu am fost sincer. Ați băut? Da, am băut! Trebuia să îmi ia cheile, să mă dea jos, mă băgau la dubă și mă duceau să îmi ia sânge! Nu să mă tragă… Zice miliţianul: ‘Dacă nu te dai jos, te arestez!’. Ce ai zis, mă? Mă arestezi?! Am omorât pe cineva?! Nu m-am dat jos, eram cu centura și am vrut să scot portofelul cu acte. Când am vrut să i-l dau, m-au aruncat afară. Erau doi. Unul stătea în stânga și celălalt în partea opusă. M-a luat unul de mână și unul de picior, cum m-or fi luat nu știu… M-au pus jos și s-au suit efectiv cu picioarele pe mine!”

Cu toate acestea, Ilie Năstase avea să își recunoască fapta în fața judecătorilor și să admită că a greșit: „Regret foarte mult situația. Am și eu o familie, copii și regret”, a spus „Nasty”. El a fost completat de către avocatul său: „Este și culpa domnului Năstase și a organelor de poliție. A avut o atitudine sinceră. A precizat că nu credea că săvârșeste o infracțiune că refuză prelevarea de sânge. (…) Legat de-a doua faptă, distanța dintre cele două fapte este mică. Între 4 dimineața și 11 când, a mers la camera de gardă pentru că prezenta leziuni grave care i-ar fi pus viața în pericol. Stătuse 3 ore la Mina Minovici (institutul de Medicină Legală, n.r.), stresul post traumatic cauzat de încătușare starea emoțională era de înțeles. (…) Nu s-a urcat la volan, a luat scuter pentru că avea permis de conducere eliberat la Monaco, potrivit căruia avea dreptul să conducă acel scuter. Nu a știut că dreptul de a conduce i-a fost suspendat, a declarat în fața instanței avocatul lui Ilie Năstase.”

  • 2 titluri de Grand Slam a câștigat Ilie Năstase în carieră: US Open – 1972 și Roland Garros – 1973