Sport

Ilie Năstase dă de pământ cu Djokovic: “Asta e tortură? De ce te-ai urcat în avion cu scutiri false?”. Îl critică pe tatăl starului: “A depăşit orice limită!”. Exclusiv

Ilie Năstase a vorbit pe larg pentru FANATIK despre cazul Novak Djokovic. Fostul lider mondial ATP consideră că Djokovic nu avea ce căuta în Australia dacă nu este vaccinat. "Nasty" l-a criticat şi pe tatăl sârbului.
09.01.2022 | 20:23
Ilie Nastase da de pamant cu Djokovic Asta e tortura De ce teai urcat in avion cu scutiri false Il critica pe tatal starului A depasit orice limita Exclusiv
Novak Djokovic şi Ilie Năstase. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic nu este lăsat să intre în Australia pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului pentru că nu este vaccinat anti-COVID. Sârbul a făcut deplasarea bazându-se pe două scutiri, care au fost eliminate de autorităţile australiene.

Liderul mondial ATP şi de nouă ori câştigător la Australian Open a făcut apel la această decizie şi totul se va rezolva la tribunal, procesul fiind transmis în direct pe toată planeta, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 01:00.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase îl critică pe Novak Djokovic: “De ce te-ai urcat în avion?”

Ilie Năstase a comentat pentru FANATIK pe larg acest subiect spunând că Novak Djokovic nu avea ce căuta în Australia, în condiţiile în care nu era vaccinat, sperând că poate să intre în ţară cu două adeverinţe false:

“Eu nu îl înţeleg pe Djokovic. Nu mă poziţionez de nicio parte în acest conflict, dar cum să te urci în avion când ştii că nu ai ce căuta în Australia nevaccinat? Cine l-a sfătuit să se ducă i-a făcut mult rău. Foarte mult rău. 

ADVERTISEMENT

Cum să te urci în avion şi să mergi acolo când tu ştii foarte bine că nu ai ce căuta la turneu dacă nu ţi-ai făcut vaccinul? La ce te aşteptai? Că o să te lase să intri doar că tu eşti Djokovic?

“Nu contează cine eşti. Acum văd că se plânge că e tortură în camera de hotel. Asta e tortură?”

Oamenii din Australia se iau după lege. Aaa, că la noi, în Balcani, şi-ar fi schimbat părerea de la o zi la alta, asta e una. Dar acolo nu se joacă. Nu contează cine eşti. Acum văd că se plânge că e tortură în camera de hotel. Asta e tortură?

ADVERTISEMENT

Are de pierdut foarte mult Novak Djokovic după tot acest scandal, dar cel mai mult au de pierdut cei de la Australian Open. Vă daţi seama, un turneu fără Djokovic, liderul mondial, aduce multe pierderi.

“Nu e vaccinat şi s-a dus cu două scutiri care am înţeles că sunt false, nu?”

Dar, repet, tu nu ai ce să cauţi acolo! Nu e vaccinat şi s-a dus cu două scutiri care am înţeles că sunt false, nu? De ce te urci în avion cu două scutiri care sunt false? O să vedem la proces care este adevărul.

ADVERTISEMENT

Că până acum, din ce am citit, el participa la evenimente prin decembrie când era pozitiv la COVID. Dar noi vorbim fără să ştim care e adevărul. O să vedem exact luni ceea ce se va întâmpla”, a spus Năstase.

Îl pune la zid şi pe Srdjan Djokovic: “Tatăl său a depăşit orice limită. Nu poţi să faci acele declaraţii”

Ilie Năstase l-a criticat şi pe tatăl sârbului, Srdjan Djokovic, care l-a comparat pe fiul său cu Iisus şi a acuzat autorităţile australiene că vor să îl “crufice” pe Nole doar pentru că nu este vaccinat:

“Tatăl său a depăşit orice limită. Nu poţi să faci acele declaraţii. Poate fi şi Djokovic şi Dumnezeu, că astea sunt regulile. E prea mult. Dacă o să îl lase să participe vor fi reacţii pro şi contra.

Aţi văzut şi ce au spus jucătorii, Rafa Nadal. Că toată lumea ar trebui supuse regulilor de participare. A mai fost cineva, nu îmi amintesc cine, care a spus că nu vrea să îl vadă pe Djokovic pe teren, că este expus infectării. Vedeţi? Apar astfel de reacţii şi nu are nimeni de câştigat”, a spus Ilie Năstase pentru FANATIK.

În aşteptarea procesului, Novak Djokovic este cazat într-un hotel al refugiaţilor, iar apropiaţii au condamnat autorităţile australiene pentru că liderul mondial ATP ar fi ţinut în condiţii mizerabile.

  • 9 titluri de campion la Australian Open a câştigat Novak Djokovic
  • 1 este locul ocupat de sârb în ierarhia mondială ATP
ADVERTISEMENT