News

Ilie Năstase, declarație cu cântec despre Dan Puric. „Eu mâine l-aș vota președintele României pe acest om”

Fostul mare campion de tenis al României, Ilie Năstase, s-a declarat un susținător deschis al lui Dan Puric, artistul acuzat recent de propagandă pro-Rusia
08.04.2022 | 14:00
Ilie Nastase declaratie cu cantec despre Dan Puric Eu maine las vota presedintele Romaniei pe acest om
Ilie Năstase s-a declarat un susținător total al lui Dan Puric. Sursa foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, fostul mare campion român, s-a declarat un susținător deschis al lui Dan Puric, artistul care a fost acuzat recent de propagandă pro-rusă în cadrul unui spectacol la TNB, susținând că l-ar vota pe acesta din urmă și pentru funcția de președinte al țării.

Năstase, declarație șocantă despre Dan Puric

Fostul mare jucător de tenis și-a exprimat susținerea pentru Dan Puric susținând că l-ar vota „cu două mâini” pentru funcția de președinte al țării. Ilie Năstase a subliniat că apreciază în primul rând faptul că Dan Puric este un credincios.

ADVERTISEMENT

„Îl știți pe domnul Dan Puric? Eu mâine l-aș vota președintele României pe acest om, pentru că vorbește din suflet și spune adevărul care deranjează pe toată lumea. L-am auzit pe unul că a zis că e pro rus. Nu e pro rus, el e mai român și în primul și în primul rând e credincios.

Crede în Dumnezeu, asta îmi place la el. Și i-am spus: «Domne, dacă vreodată vrei să candidezi, cu două mâini vin să te votez!»”, a spus Ilie Năstase în cadrul podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”.

ADVERTISEMENT

Declarația fostului tenismen vine în contextul în care Dan Puric a fost săptămâna trecută în centrul unui imens scandal la Teatrul Național din București. Atunci, conducerea instituției a fost acuzată de faptul că a permis organizarea unui spectacol, în care Puric și-a prezentat din nou ideile sale anti-occidentale, în special în actualul context al războiului din Ucraina.

Într-o declarație pentru FANATIK, istoricul Mădălin Hodor a susținut că Dan Puric a promovat constant în ultimii ani agenda Moscovei în Occident.

ADVERTISEMENT

„Dan Puric nu este o persoană care și-a schimbat concepțiile și ideile de când a început războiul din Ucraina. Acesta susține propaganda rusească, și spun asta fără niciun fel de urmă de îndoială, de ani de zile.

Agenda lui Dan Puric, care este una așa zis naționalistă, pentru că nu vorbim de un naționalism românesc, ci despre o agendă promovată de agenți de influență ai Moscovei, cum este Aleksandr Dughin, cu care Puric s-a întâlnit de nenumărate ori – este o agendă agresivă împotriva Uniunii Europene, împotriva valorilor occidentale, împotriva democrației, împotriva NATO. Adică împotriva a ceea ce România are în momentul de față ca politică oficială. Puric și-a făcut foarte clar public opțiunile de nenumărate ori. El este un tip ce susține extremismul, susține valorile anti-europene, susține naționalismul ăsta de grotă, de tip xenofob, homofob, antisemit”, a declarat istoricul Mădălin Hodor pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Puric, prezent la protestele AUR

Acesta nu a fost primul scandal care l-a adus în atenția publicului larg pe Dan Puric. Anul trecut acesta a participat la unul din protestele din Capitală față de restricțiile COVID organizat de către liderii AUR. În fața mulțimii adunate în Piața Universității, Dan Puric a recunoscut atunci, la protestul din octombrie 2021, că pandemia a ucis mii de oameni însă a susținut că acesta nu este un motiv de a renunța la poziția anti-restricții.

„Nu vă fie frică! În Primul Război Mondial au murit pe front 200.000 de soldați și de tifos exantematic – 400.000. Și nu ne-am lăsat înfrânți! Au stat în tranșee înconjurați de boli, de febra tifoidă, de holeră, de icter și n-au luat mâna de pe trăgaci.

Vor veni restricții din ce în ce mai dure, să nu vă lăsați intimidați! Nu pentru restricții suntem aici, pandemia omoară oameni, ideologia omoară o națiune. Nu mi-e frică că am să mor de virus, mi-e frică că moare țara. Sunteți aici pentru țară. Nu suntem pacienți, suntem oameni”, a spus atunci Dan Puric.

În acea perioadă, România trecea prin vârful unui val de infecții, cu peste 12.000 de cazuri noi zilnice raportate.

ADVERTISEMENT
Tags: