Sporturi

Ilie Năstase, despre meciurile din Germania: „Nu au nici un farmec. Ce plictiseală va fi în Liga 1!”. Ce spune despre Roland Garros

30.05.2020 | 10:55
Ilie Nastase despre meciurile din Germania Nu au nici un farmec Ce plictiseala va fi in Liga 1 Ce spune despre Roland Garros
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, cel mai mare jucător de tenis pe care l-a avut România, consideră că evenimentele sportive fără spectatori în tribună nu au sare şi piper. Fostul număr 1 mondial în sportul alb, ajuns acum la 73 de ani, e convins că prezenţa fanilor este cea care dă viaţă evenimentului sportiv respectiv.

Ce spune Ilie Năstase despre meciurile din Germania

El dă ca exemplu meciurile pe care le putem urmări, de trei săptămâni încoace, din Bundesliga şi unde sunt destui jucători la un nivel ridicat, care să asigure spectacolul pe teren, dar cu tribunele goale jocul lor pierde foarte mult din atractivitate.

ADVERTISEMENT

„Mă uitam şi eu la meciurile din Germania şi nu au niciun farmec.”, a spus Ilie Năstase pentru Mediafax. Pentru un sportiv de talia lui  Ilie Năstase, care avea tribunele pline la meciurile sale oriunde juca, tribunele goale alungă frumuseţea sportului respectiv, oricât de buni ar fi cei din teren.

E convins că va fi mare plictiseală în Liga 1

Şi imediat vine concluzia asupra ceea ce va fi în curând, începând cu 13 iunie, în fotbalul românesc, pentru că e preconizat să se joace tot cu porţile închise.

ADVERTISEMENT

„Dacă e plictiseală la nemţi acolo, vă daţi seama la meciurile din Liga 1 de la noi ce plictiseală o să fie. Şi ei se tot grăbesc să joace”

Ar anula Roland Garros dacă va fi fără public

Fostul mare jucător are aceeaşi părere şi despre turneul de la Roland Garros, despre care organizatorii au anunţat că va avea loc în perioada 27 septembrie – 4 octombrie.

ADVERTISEMENT

„Eu aş merge la Roland Garros dacă se joacă. Oricum, numai cu spectatori trebuie să se joace, altfel mai bine să procedeze ca la Wimbledon şi să-l anuleze.”

Ce probleme poate întâmpina Simona Halep după carantină

Organizatorii de la Roland Garros studiază variante cum ar putea avea totuşi în tribune un anumit număr de spectatori, respectând distanţarea socială.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase consideră că sportivii au nevoie de multe săptămâni de pregătire pentru a reveni la forma fizică optimă. Simona Halep s-a antrenat în toată această perioadă, dar problema este la jocul cu racheta, nu forma fizică. La fel ca la fotbal, condiţie fizică poţi face şi în casă, pe bicicletă, dar cu mingea e mai greu, pentru că nu ai unde. Eu cred că îşi revine repede, într-o săptămână, două”.

ADVERTISEMENT
Tags: