Sport

Ilie Năstase, despre Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep: „O vedeam mai bine cu Darren Cahill!”. Exclusiv

Ilie Năstase (75 de ani), fostul mare jucător de tenis român, a vorbit pentru FANATIK despre noul antrenor al Simonei Halep, francezul Patrick Mouratoglou.
27.04.2022 | 11:01
Ilie Nastase despre Patrick Mouratoglou noul antrenor al Simonei Halep O vedeam mai bine cu Darren Cahill Exclusiv
Ilie Năstase (75 de ani), fostul mare jucător de tenis, a vorbit, pentru FANATIK, despre noul antrenor al Simonei Halep, francezul Patrick Mouratoglou
ADVERTISEMENT

La începutul lunii aprilie, Simona Halep a decis să înceapă colaborarea cu Patrick Mouratoglou, antrenor care în ultimii zece ani a pregătit-o pe Serena Williams.

Ilie Năstase, despre Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep

Ilie Năstase susține că, în viziunea sa, Simona Halep ar fi trebuit să continue colaborarea cu australianul Darren Cahill, alături de care a câștigat zece turnee, printre care și un titlu de Grand Slam (Roland Garros 2018).

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul mare tenismen consideră că Simona Halep și Patrick Mouratoglou au nevoie de timp pentru a se obișnui unul cu celălalt și pentru a apărea rezultatele.

„Ea știe câtă încredere are în Mouratoglou. Deocamdată, e la început. Trebuie să le dăm timp să se cunoască mai bine, să meargă la turnee importante, că acolo se vede valoarea unui antrenor.

ADVERTISEMENT

Eu o vedeam cu Darren Cahill mai bine. A mers bine cu băiatul ăla, nu știu ce s-a întâmplat. Numai ea știe, pentru că e zi de zi cu antrenorul. Ea știe ce are nevoie.

Eu zic să-i lăsăm în pace puțin, câteva turnee, să se obișnuiască unul cu celălalt. E la început, e o relație nouă”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase: „Depinde cât de grav a fost accidentată!”

Cât despre parcursul Simonei Halep la WTA Madrid, Ilie Năstase spune că depinde cât de gravă a fost accidentarea pe care jucătoarea româncă a suferit-o la Indian Wells.

„E prea devreme să discutăm. În ultima perioadă a fost accidentată. Depinde cât de grav a fost accidentată. Dacă vrei să începi prea repede și nu te-ai refăcut ca lumea, e o problemă. Știu că are probleme la gleznă, dar cel mai bine știu cei care se ocupă de ea zi de zi”, a mai spus Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

Simona Halep își dorește să câștige încă un Grand Slam

Recent, „Simo” a declarat faptul că are planuri mărețe alături de noul ei antrenor, dorindu-și să evolueze atât din punct de vedere fizic, cât și tactic. Totodată, sportiva româncă a dezvăluit că vrea să câștige un nou titlu de Grand Slam.

„I-am propus lui Patrick să lucrăm împreună pentru că îmi doresc cu adevărat să revin în top, și am simțit că el este cea mai potrivită persoană să mă ajute să realizez asta. Am fost norocoasă că a fost disponibil.

Vreau să revin sus în top și, firește, visez să câștig un alt titlu de Grand Slam, pentru asta lucrez zi de zi.

Vreau să iau mingea mai devreme. Vreau să-mi deschid terenul mult mai bine decât o făceam înainte. Nu spun că jocul meu de până acum era unul prost, dar vreau să-l fac mai puternic.

De asemenea, vreau să îmi întăresc și corpul, pentru că, dacă vrei să joci ofensiv și de pe baseline cu jucătoarele big hitter, nu e deloc ușor. De aceea, trebuie să fiu puternică fizic”, a declarat Simona Halep, pentru Tennis Majors.

  • 21 este locul ocupat de Simona Halep în clasamentul WTA
ADVERTISEMENT