News

Ilie Năstase, despre “scandalul arestării”: “S-au suit cu picioarele pe mine, nenorociții! Uite poze cu vânătăile”

11.06.2018 | 22:05
Ilie Nastase despre scandalul arestarii Sau suit cu picioarele pe mine nenorocitii Uite poze cu vanataile

25.05.2018. Fostul mare tenismen român este încătușat ca un infractor periculos și dus la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră. Duminică, 10.06.2018. FANATIK.RO a obținut, în exclusivitate, mărturiile complete ale acestuia, după apariția imaginilor cu momentul reținerii sale. Iată, exclusiv, versiunea lui Năstase, despre “Scandalul arestării”.

Cum a fost “turnat” de oameni de la restaurant, cum a fost umilit și agresat, cum i-a înjurat pe polițiști, de ce crede că a fost vorba despre o conspirație și ce riscă după aceste două dosare penale? Ilie Năstase rupe tăcerea și vorbește așa cum o făcea pe vremuri pe teren: spectaculos și fără menajamente!

“Băi, băiatule, tu îmi pui mie cătușele?!”

Ilie Năstase a fost prins la volan, după ce a consumat băuturi alcoolice, în urma unui control efectuat de Poliția Rutieră pe 25 mai, pe Șoseaua Nordului, în dreptul Ambasadei Chinei, în jurul orelor 4:45 dimineaţa. De atunci au trecut mai bine de două săptămâni, perioadă în care au fost făcute publice și imagini din momentul încătușării fostului mare jucător de tenis. Acum, este rândul lui Năstase să vorbească. FANATIK.RO a purtat un dialog sincer, bărbătește, cu unul dintre simbolurile României, călcat în picioare, la propriu, în țara sa!

Vă e teamă de ce va urma?”, sună întrebarea FANATIK.  “Nu mi-e frică de cele două dosare penale. Eu am fost sincer. Ați băut? Da, am băut! Trebuia să îmi ia cheile, să mă dea jos, mă băgau la dubă și mă duceau să îmi ia sânge! Nu să mă tragă… Zice miliţianul: ‘Dacă nu te dai jos, te arestez!’. Ce ai zis, mă? Mă arestezi?! Am omorât pe cineva?!

Nu m-am dat jos, eram cu centura și am vrut să scot portofelul cu acte. Când am vrut să i-l dau, m-au aruncat afară. Erau doi. Unul stătea în stânga și celălalt în partea opusă. M-a luat unul de mână și unul de picior, cum m-or fi luat nu știu… M-au pus jos și s-au suit efectiv cu picioarele pe mine!

Atunci m-am enervat, că eu până atunci nu i-am înjurat! Băi, băiatule, tu îmi pui mie cătușele?! Ți-am spus că am băut? Cât ați băut? Trei beri, nu știu… Am mai băut și un pahar de vin, șampanie, am și mâncat… Nu, că ați băut mai mult, că miroase aici!”, povestește Ilie Năstase.

Ilie Năstase, despre “Scandalul arestării”. “Bă, fraiere, mă dor mâinile!”

Imaginile difuzate pe TV au arătat un Năstase furios, care înjură grosolan și care este încătușat cu forța de polițiști. Fostul sportiv susține însă că filmulețul nu a fost cel complet și că s-au prezentat imagini rupte din context, tendenţioase, menite să-l defăimeze.

Au fost șmecheri, au filmat ce le-a convenit lor! Înjurăturile mele, bineînțeles! Noroc că era un băiețaș care a filmat de pe trotuar. Că partea când s-au suit și au călcat cu picioarele pe mine nu au dat-o! Au pus piciorul pe mine și mi-au pus cătușele foarte strâns! Eu strigam: ‘Bă, fraiere, mă dor mâinile! Ești prost? Dă-le mai moale!’. De ce a trebuit să mi le pună la spate și nu în față? Mai lipsea să îmi pună și la picioare, ca ocnașilor din filme!

Puteau să rezolve lucrurile frumos. Ai legea, dar folosește-o frumos, frate! Au umflat-o că Năstase a spus că îi dă telefonul ministrului! Eu nu o cunosc personal pe doamna Dan! Eu am întrebat dacă au înștiințat-o pe doamna ministru. Eu nu mai sunt senator, dar e o lege care spune că atunci când arestezi un demnitar, trebuie să suni să întrebi dacă îi pui cătușele sau nu. Că dacă îmi pui cătușele înseamnă că sunt vinovat de ceva! Mă, am băut? Da! Pune-mi etilotestul și dă-mi amendă pentru ce am făcut, dar nu îmi pune cătușele și nu sări cu picioarele pe mine!”, afirmă Năstase.

„M-au umilit când m-au pus cu fața de ciment! Nu vă e rușine, nenorociților?!”

Ce a simțit în acele momente de coșmar? “Eram pe caldărâm cu fața în jos… Nu am văzut la început, dar mi-au zis cei de la spital că am vânătăi pe spate (n.r. – ne arată pe telefon câteva imagini șocante, cu spatele plin de vânătăi, pe care le va atașa la dosar). Nu vă dau pozele, nu mă lasă avocaţii. Ăștia nu erau polițiști, ci milițieni! Nu a fost niciunul deștept dintre ei. Știau cine sunt și mi-au zis doar să ies afară.

Când m-am trezit cu fața lipită de ciment, m-am simțit umilit! Atunci am început să îi înjur! Nu vă e rușine, nenorociților! Nu fug, nu plec nicăieri! Omoară-mă, ce să fac? Sunt singurul bețiv din România? Au mai băut și alții!”, rememorează cu tristețe fostul sportiv.

„Au avut pont! Nu au mai oprit pe nimeni! Ăia ieșeau de la biserică?”

Furia s-a mai estompat, dar senzația că i s-a făcut o mare nedreptate persistă în mintea lui Ilie Năstase. Recunoaște că a consumat alcool, dar este stupefiat că în afara lui nici un alt șofer nu a mai fost oprit de la clubul-restaurant cu pricina.

Au zis că m-am mai dus 200 de metri după ce mi-au făcut semn să opresc, când eu nu făcusem 10 metri din parc. A fost pont, au stat după mine, pentru că eu eram ultimul. Am mâncat la Gino și apoi am fost cu Pavel și Tecău la Nuba, că aveau masă acolo. Cineva le-a dat pont sigur! Erau trei mașini de poliție acolo și m-au oprit doar pe mine! Au trecut zeci de mașini și nu au oprit pe nimeni! Nu au vrut să vadă dacă au băut și ăia? Ce, ăia ieșeau de la biserică? Nu i-a mai interesat, aveau peștișorul în mână!”, susține Nasty.

Ilie Năstase, despre “Scandalul arestării”. „Dacă mai înjura unchiu-tu o dată, îi dădeam una de îi spărgeam dinţii…”

Dezvăluirile incendiare continuă. Cu cătușele la mâini, după ce a trăit cel mai umilitor moment din viața lui, Năstase și-a pierdut cumpătul. Nu este mândru de ceea ce a făcut pe drumul spre IML, dar nici nu pare să regrete foarte tare.

Pe toată durata de acolo până la IML, i-am înjurat! Toate înjurăturile pe care le știu eu, și în engleză, și în italienește, dar cel mai mult în românește. Nu a făcut unul nimic. Credeam că o să îmi dea una în stomac. Unul dintre cei care era în mașină l-a sunat pe un nepot al meu și zice: ‘Dacă mai înjura unchi-tu o dată, îi dădeam una de îi spărgeam dinții!’. Atât le trebuia! Dacă m-ai pus cu fața în jos, idiotule, ce credeai că o să fac? Mă durea, că mă strângeau cătușele! ‘Bă, nebunule, mă doare! Nu înțelegi că mă doare?’ Femeia care mi-a făcut radiografia m-a întrebat dacă m-am lovit la spate. Nu văzusem vânătăile şi echimozele!”, declară Năstase, în exclusivitate, pentru FANATIK.RO.

Îl dă în judecată pe unul dintre polițiști! “Da, mă, eram pericol public!”

Convins că polițiștii care l-au oprit nu au aplicat legea corect, fostul tenismen vrea să își caute dreptatea în instanță.

Pe ăla care s-a suit pe mine îl dau în judecată în civil! O să se afle cine, pentru că, dacă mergem la proces, judecătorii îi vor chema și vor trebui să vorbească. Nu le cer nimic, doar să își ceară scuze, pentru că și ei au greșit!

Eu am greșit, e adevărat, fiindcă nu trebuia să mă suit băut la volan! Au zis că eram pericol public… Da, mă, eram pericol public, dacă mă lăsați să conduc așa! Dar dacă m-ați oprit din parc…  Măcar să fi zis să stau în mașină…Culmea e că, la un minut după ce m-au oprit, au venit și câțiva paparazzi! Am auzit că ăștia sunt doi milițieni care parchează mașinile la Nuba și vor să facă niște bani în plus… Asta a fost, s-a terminat așa! Sunt lucruri și mai rele, o să treacă și asta”, spune bărbatul ajuns acum la 71 de ani.

„Alții au omorât oameni pe trecerea de pietoni și nu mai fost încătușați!”

Deși afirmă că nu se teme de repercursiunile celor două dosare care i-au fost întocmite, Ilie Năstase e conștient că decizia instanțelor ar putea fi una care să îl afecteze în mod serios.

Nu știu exact ce risc cu aceste dosare. Un avocat mi-a zis că dacă era ceva grav, eram deja condamnat până acum, că de regulă astea merg repede. Pot să îți dea închisoare cu suspendare… Nu vreau să mă dezvinovățesc, dar sunt mulți care au omorât oameni, pe trecere, și nu li s-au mai pus cătușele. Judecători, procurori, oameni de televiziune…

Nu li s-au pus cătușele! De ce îmi pui mie, măi, băiatule? Crezi că eu, după ce am recunoscut că sunt beat, puteam să vă bat sau să fiu pericol pentru voi, când voi erați patru sau șase, cu pistoale la voi? Era necesar așa ceva? Poliția s-a dus și și-a făcut publicitate la televiziuni cu acest caz! Păi, bă, fraiere, și tu ai greșit, nu numai eu!”, se apără Năstase.

Conspirație? Premoniția lui Țiriac: “Dacă te prind, ai belit-o!”

După “Scandalul arestării”, pentru Ilie Năstase a urmat o nouă secvență desprinsă parcă dintr-un film de groază.

Să vedeți cum a fost al doilea episod. Am mers la Stejarii, unde îmi fac gimnastica în fiecare zi. M-am dus în trening, era Țiriac acolo. Mi-a zis ‘Năstase, lasă scuterul aici, că dacă te prind ăștia, ai belit-o!’. Astea au fost cuvintele lui. Să vezi ce-l duce capul… (n.r. – râde admirativ) Eu unde să mă duc de la gimnastică? Mă duc la Spitalul Floreasca pe scuter. Aveam carnetul de Monaco, e valabil internațional. Mi l-au luat și pe ăla. Ajung acolo, îmi fac radiografia la Floreasca, eram acolo numai între morți și vii… Mi-era și așa să mai intru… Îmi dă certificatul și plec.

Motocicleta era parcată lângă trotuar. Pun casca și, în loc să o iau pe Floreasca, am traversat linia și înainte era roșu, în dreapta era verde intermitent. În fața spitalului, două mașini și un polițist pe motocicletă mă așteptau deja. Când am făcut dreapta, au pus girofarurile. Am oprit!

Se uită la acte. Zice că am carnetul bun, dar asigurarea e expirată. I-am explicat că motocicleta nu e a mea, ci a BMW-ului, ei reînnoiesc asigurarea. Mi-au spus că trebuie să mă ducă la Poliție, că am trecut pe roșu. Care roșu, că eu am luat la dreapta pe verde intermitent! Au zis să las motocicleta, mi-au pus etilotestul că au crezut că am mai băut când m-am dus acasă. A ieșit mai puțin, bineînțeles, doar nu eram nebun! Totul a părut o conspirație. Mă gândeam de unde au venit imediat două mașini și o motocicletă… În două ore, mi-au făcut două dosare!”, își amintește fostul sportiv.

A mai avut probleme cu Poliția Rutieră: „Mâinile pe capotă!”

Discuția se întinde și legendarul tenismen al României ne dezvăluie un alt conflict avut cu Poliția Rutieră, în urmă cu ceva timp.

Hai să vă mai spun o poveste. Veneam într-o seară de la un club. Aici la Dorobanți, am trecut pe galben! După mine, două mașini! Pe toată strada asta, la ora 4 dimineața, erau luminile de la girofar. Mi-era o rușine… Dacă mă văd vecinii… Au oprit una în fața mașinii mele și alta în spate.

S-a dat unul mai tânăr jos și a strigat: ‘Ieși din mașină! Mâinile pe capotă!’. Am întrebat ce s-a întâmplat și mi-a zis că am trecut pe galben! ‘Am crezut că am omorât pe cineva’. Nu eram beat. Din cealaltă mașină de Poliție a ieșit unul mai bătrân. A întrebat și el ce am făcut și i-a zis puștiului: ‘E domnul Năstase. A trecut pe galben, îl amendăm că a trecut pe galben! Ce mâini să pună pe capotă, ai înnebunit?‘”, rememorează Nasty, fostul număr 1 mondial.

Cum a fost arestat Țiriac în SUA din cauza lui Năstase: “L-a salvat primărița!”

Și cum o poveste nu vine niciodată singură, avem parte și de retrăirea momentului în care prietenul de-o viață al lui Ilie Năstase, Ion Țiriac, a fost arestat în SUA! Din cauza lui… Nasty.

Pe Țiriac l-au arestat în America din cauza mea! Jucam în Hampton, statul Virginia. Primar era acolo o femeie, masivă. Noi trebuia să jucăm finala la dublu. Înaintea noastră, era un meci de simplu. La vestiarul nostru era o cortină. Lângă cortină era o gagică și ținea aia până se schimbau meciurile și intra lumea. Eu mă încălzeam, iar Țiriac mă tot trimitea să văd cât e scorul. Am tras cortina, am văzut scorul, am plecat. O dată, de două ori, de trei ori. Gagica s-a enervat.

Ghinionul meu și al lui Țiriac e că bărbatul ei era polițist acolo. Când s-a dus Țiriac a patra oară, l-a luat ăla, l-a înfășcat și i-a pus cătușele la spate! Fără comentarii… Țiriac mă întreba dacă i-am făcut eu ceva femeii! A sunat-o organizatorul pe doamna primar și i-a spus de incident.

A venit primăriţa și o să țin minte toată viața: ‘Tu ești ofițer de poliție? Te rog să îți ceri scuze în fața domnului Țiriac! Ce a făcut? A bătut-o, a jignit-o pe femeia ta? Nu?! Păi, de acum încolo, folosește-ți capul, nu picioarele!’. Polițistul, nimic, nu ceda! A pus mâna primărița și l-a sunat pe șeful Poliției. ‘Nu respecți ce îți zic eu, idiotule? Eu sunt primar! Ăștia sunt străini, ne facem statul de râs!’. Când a venit șeful polițistului s-a rezolvat imediat totul”, își încheie istorisirea Ilie Năstase.

0.55 mg alcool pur în aerul expirat a indicat aparatul polițiștilor în momentul în care Ilie Năstase a suflat pentru control

“Am fost cu bicicleta până în Pipera, la nevastă-mea acasă. Am lăsat bicicleta acolo și am venit înapoi cu taxiul. Când am ajuns să leșin. Sunt 7-8 kilometri, nu mai puteam, mă dureau picioarele” – Ilie Năstase (duminică, 10 iunie 2018)

Tags: