Sporturi

Ilie Năstase, despre scandalul Serenei Williams din finala US Open: “Să nu se simtă discriminată!”

09.09.2018 | 15:05
Ilie Nastase despre scandalul Serenei Williams din finala US Open Sa nu se simta discriminata

Ilie Năstase, despre scandalul Serenei Williams din finala US Open: Fostul lider ATP consideră că marea campioană trebuie să respecte regulamentul deoarece acesta este la fel atât pentru circuitul feminin cât şi pentru circuitul masculuin.

Serena Willams şi-a pierdut firea în timpul partidei cu Naomi Osaka după ce a avut un conflict cu arbitrul spaniol al partidei, Carlos Ramos. Scandalul dintre cei doi a început după ce fostul lider WTA a primit un avertisment din partea ibericului pentru “coaching”. Marea campioană a fost extrem de supărată de decizia arbitrului şi s-a dus imediat la acesta pentru a-i cere socoteală. “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a ţipat Serena la arbitrul spaniol. Ulterior sportiva din SUA s-a enervat şi mai tare, iar după cinci minute şi-a rupt racheta de nervi la finalul unui game pierdut.Inevitabil a primit un al doilea avertisment şi i s-a dat “penalty point”. Însă circul a continuat şi spre finalul meciului, atunci când Serana a ţipat la arbitru. “Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, i-a spus lui Ramos, după care la finalul disputei i-a transmis că nu o să mai arbitreze niciodată un meci al ei.

Serana Williams a pierdut finala de la US Open. Ilie Năstase a vorbit despre scandalul sportivei din SUA cu arbitrul.

Contactat de către FANATIK.RO, Ilie Năstase a acceptat să vorbească despre conflictul pe care fostului lider WTA l-a avut în timpul finalei cu arbitrul Carlos Ramos. “Regulamentul este regulament pentru toată lumea, iar Serena trebuie să îl respecte. Îţi place sau nu îţi place asta este situaţia. După părerea mea ea nu trebuie să se simtă discriminată, deoarece arbitrii îi penalizează şi pe Nadal, Nole sau pe alţii din circuitul masculin. Şi Kyrgios a fost de atâtea ori penalizat de arbitri, iar ulterior pentru prostiile pe care le-a făcut a fost chiar şi amendat. Serena trebuie să înţeleagă că nimeni nu are nimic cu ea. Serena este o mare campioană, iar valoarea ei este recunoscută de toată lumea

Revenind la penalităţile şi amenzile din circuitul masculin, păi atunci înseamnă că de mine chiar nici nu mai are rost să amintesc. Eu eram preferatul arbitrilor, iar apoi plăteam de nu mă vedeam pentru ieşirile sau prostiile pe care le mai făceam şi eu. Pe moment consideram că arbitrii nu au dreptate, dar ulterior  atunci când mă linişteam ajungeam la concluzia că eu am fost cel care am greşit.

După toate aceste ieşiri ale Serenei mie îmi este teamă ca ea să nu fie chiar amendată. Contează foarte mult cum îi vorbeşti arbitrului, iar dacă îl mai şi ameninţi atunci să nu te miri dacă vei fi ars la buzunar. Serena trebuie să se liniştească acum, dar ea este supărată mai mult ca sigur şi pentru faptul că a ratat o mare şansă. La 36 de ani ea putea să mai câştige încă un Grand Slam. Îl făcea pe cel cu numărul 24″, a spus fostul mare lider ATP, Ilie Năstase.

Citeşte şi Carlos Ramos, arbitrul care i-a pus la punct pe Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Serena Williams. Video

Citeşte şi Antrenorul Serenei Williams iese la atac: “A fost umilită şi tratată ca o trişoare”