Sporturi

Ilie Năstase, detalii neștiute despre relația cu Ion Țiriac: ”Mă lua de mână, lăsa orice făcea, mie nu îmi era frică”

13.11.2020 | 08:41
Ilie Nastase detalii nestiute despre relatia cu Ion Tiriac Ma lua de mana lasa orice facea mie nu imi era frica
Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase a oferit detalii neștiute în timp despre relația sa cu Ion Țiriac, fostul său coechipier din tenis. Acesta a precizat că prietenia lor nu a fost niciodată în pericol, fapt vehiculat deseori în presă.

Cei doi au format o echipă de succes care a cucerit trofeul de la dublu în 1970 la Roland Garros.

De asemenea, cei doi au ajuns reprezentând România de 3 ori în finala Davis Cup, 1969, 1971 și 1972.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, detalii neștiute despre relația sa cu Ion Țiriac

Năstase a oferit o serie de detalii neștiute despre relația sa cu Ion Țiriac, explicând că între cei doi nu a existat vreun conflict. Acesta a negat un incident care a apărut în presă conform căruia Țiriac l-a lovit cu o farfurie după ce Năstase nu a apărut la timp pentru un meci în Cupa Davis.

Fostul mare campion a afirmat că prietenia dintre cei doi nu a fost vreodată în pericol: “Nu, niciodată! Asta cu farfuria (momentul vehiculat în care Țiriac i-a spart o farfurie în cap) nu știu unde a-ți găsit-o, eu nu îmi aduc aminte.

ADVERTISEMENT

Nu s-a întâmplat. Că nu am vorbit, că era supărat că nu am venit la timp în Cupa Davis la meciul cu Statele Unite este altceva. Dar nu ne-am certat, eram diferiți. Ne lăsam în pace unul pe altul.” a declarat Ilie Năstase la o emisiune pe Kanal D.

Ilie Năstase: “Nu sunt invidios pe Ion Țiriac”

Ilie Năstase a explicat în detaliu de ce Ion Țiriac a avut parte de un succes enorm în carieră, acesta din urmă fiind un vizionar în domeniul sportiv: “Cu Ion mă cunosc de 50 de ani. Mergeam prin Statele Unite, dimineața plecam prin New York, Los Angeles, citea tot drumul. În timpul zborului, când erau turbulențe mă lua de mâna, lăsa orice făcea, mie nu îmi era frică. Când ateriza avionul strigam că a căzut avionul și speria, începea să mă înjure.

ADVERTISEMENT

Acum a ajuns la 81 de ani și se schimbă viață, pilotează avionul, nu îi mai este frică. Plecam în Egipt, aveam conserve la noi, nu aveam bani să mâncăm la restaurant. El a înțeles treaba asta, a știut să combine lucrurile. A devenit primul manager de tenis că înainte nu era. El a fost singurul care conștientizat că trebuie să vină un manager, cineva trebuie să organizeze turnee.

Atunci tenisul nu era profesionist. În 1968 s-a trecut la profesioniști, Open. Atunci au început să existe premiile. Țiriac a fost primul care a organizat turnee de Cupa Davis, cu restaurante și organizare și a rămas cel mai bun organizator. Singurul turneu de Grand Slam l-a cucerit cu mine la Roland Garros și nici acum nu mi-a mulțumit (râde).” a povestit Năstase în aceeași emisiune.

ADVERTISEMENT