News

Ilie Năstase, împotriva livrării de arme Ucrainei: “Noi ce am primit de la SUA? Nimic”

Ilie Năstase crede că România nu este pregătită de un război cu Federația Rusă și că nu ar trebui să intervină în conflictul dintre Ucraina și Rusia.
04.05.2022 | 09:52
Ilie Nastase impotriva livrarii de arme Ucrainei Noi ce am primit de la SUA Nimic
Ilie Năstase nu crede că România ar trebui să intervină în războiul din ucraina. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Modul în care România se implică în războiul din Ucraina, relația țării noastre cu Statele Unite ale Americii, dar și perspectiva unui conflict direct cu Federația Rusă reprezintă o parte importantă a discuțiilor care se poartă la nivel național.

Ce crede Ilie Năstase despre livrările de arme către Ucraina?

Fostul jucător de tenis a vorbit despre războiul care se poartă în apropierea granițelor noastre și a explicat că nu este de acord cu o implicare a României în acest conflict, notează România TV.

ADVERTISEMENT

“Eu am un respect mare pentru domnul general, care este informat, dar eu am dreptul să nu fiu de acord. Nu este războiul meu, al României”, a declarat Ilie Năstase.

Acesta a vorbit despre dotarea armatei române și a explicat că este de părere că militarii români sunt pregătiți să lupte împotriva armatei unei țări mici, nu a celei pe care o poate trimite Federația Rusă.

ADVERTISEMENT

“Cineva a spus ca nu e pregătită armata română de război. E pregătită, dar nu pentru un război cu Rusia, ci cu o țară mică.  De ce vorbim noi mai mult decât Ungaria? De ce ne dăm noi mari? Acum şase luni Ucraina spunea că nu recunoaște limba romana în rândul românilor din Ucraina. Ştiaţi că a fost împotriva noastră să intrăm în NATO?”, a mai declarat acesta.

Năstase a mai explicat că nu este de acord cu decizia lui Vladimir Putin de a începe un război în Ucraina, dar nici cu o participare românească, indiferent de forma acesteia, în acest conflict.

ADVERTISEMENT

“Condamn Rusia pentru războiul ăsta, dar nu sunt de acord ca noi să ne băgăm în faţă acolo, să ne ducem peste băiatul ală, care a fost actor. Suntem şi noi cineva”, a precizat fostul jucător de tenis.

Ilie Năstase se declară nemulțumit și de ajutorul pe care Ucraina îl primește de la SUA și statele occidentale, mai ales atunci când acesta este comparat cu ajutorul acordat României.

ADVERTISEMENT

El a mai este de părere că dată fiind poziția geopolitică a României, țara noastră ar putea fi a doua cea mai importantă țară din alianța nord-atlantică, după Statele Unite ale Americii.

“Aţi văzut câte miliarde a primit Ucraina? Noi ce am primit de la SUA? Nu am primit nimic. A trebuit să ne plătim și rachetele. Suntem foarte importanţi în NATO, suntem cei mai importanţi după SUA”, a mai declarat Năstase.

ADVERTISEMENT