Simona Halep

Ilie Năstase, noi înțepături la adresa Serenei Williams! “Dacă cineva e gras, e gras”

13.08.2018 | 11:25
Ilie Nastase noi intepaturi la adresa Serenei Williams Daca cineva e gras e gras

Ilie Năstase, înțepături la adresa Serenei Williams! Primul număr 1 mondial din istoria tenisului profesionist nu s-a putut abține și i-a transmis un nou mesaj Serenei. Astfel, Năstase nu s-a arătat deloc încântat de declarațiile lui Patrick Mouratoglou care a precizat înaintea finalei de la Montreal dintre Halep și Stephens că nici nu se știe cine este lider în circuitul feminin.

“Și eu am avut declarații d-astea mai deplasate, dar nu știu de ce a spus Muratoglou treaba asta. El are o problemă că nu mai e el numărul 1, e altcineva. Și cred că Serena nu o să mai fie niciodată numărul 1. Dacă cineva e gras, e gras, ce să-i facem, e vina noastră? Daca ea a vrut să înceapă mai repede în loc să aștepte să piardă kilogramele din timpul sarcinii”, a declarat pentru Pro X, Ilie Năstase

Ilie Năstase, înțepături la adresa Serenei Williams!

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, i-a răspuns lui Ion Ţiriac după comentariul dur făcut de omul de afaceri la adresa sportivei din America. Mouratoglou spune că Ţiriac greşeşte când afirmă că Serena este mult prea grasă şi prea bătrână pentru a mai juca tenis la nivel înalt.

“Serena este doar puțin în vârstă pentru un sportiv de top, dar asta nu contează deoarece, la fel ca Roger Federer, încă mai poate juca un tenis grozav. Ion Țiriac ar trebui să respecte asta!”, a spus antrenorul Serenei Williams. După perioada de dominare a Serenei, fotoliul de lider mondial a fost ocupat de Angelique Kerber, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Caroline Wozniacki şi Simona Halep, iar antrenorul francez crede că lipsa unei jucătoare care să domine cu adevărat circuitul reprezintă o hibă a sportului alb feminine actual: “Cred că schimbările de lider dăunează tenisului! Fanii au nevoie de staruri pe care să le privească drept modele. Aproape nimeni nu ştie cine e lider mondial acum. Lipseşte constanţa. Publicul vrea să privească rivalităţi mari. Nu poţi construi un superstar! Ori eşti, ori nu eşti! Evident, sunt multe jucătoare bune, inclusiv la academia mea. Dar au ceea ce le trebuie pentru a deveni superstaruri? E greu de zis”, a mai susţinut Mouratoglou.

Antrenorul Serenei Williams îi dă replica lui Ion Ţiriac

Serena Williams, locul 26 WTA, a lipsit din circuitul feminin de tenis, absenţa ei fiind cauzată de naşterea primului său copil, o fetiţă pe nume Olympia. De la revenire, Serena Williams a reuşit să ajungă în finala de la Wimbledon, pierdută în faţa lui Angelique Kerber.

“Când ești o mama tânăra e normal să ai kilograme în plus. Serena a crescut însă foarte mult de când a revenit, iar acum este mult mai pregătită. La Indian Wells și Miami a mers doar pentru că dorea să joace din nou, însă era prea devereme pentru o revenire în adevăratul sens al cuvântului. Acum este însă pregătită”, a spus Mouratoglou pentru Tennis Magazin.

“Serena are 36 de ani şi 90 de kilograme” – Ion Ţiriac

Ion Ţiriac a atins un subiect controversat în ultima perioadă, şi anume faptul că jucătorii şi jucătoarele primesc aceleaşi premii în bani, deşi încasările aduse de meciurile circuitului feminin sunt mult mai mici decât cele aduse de partidele desfăşurate în ATP.

”Eu patronez turneul de la Madrid şi le ofer aceleaşi premii bărbaţilor şi femeilor. Dar banii aduşi de femei reprezintă doar 25% din totalul încasărilor. Din tenisul feminin actual lipsesc personalităţile puternice… Cu tot respectul, dar Serena Williams are 36 de ani şi 90 de kilograme! Aş vrea să văd altceva, aş vrea să mai văd o jucătoare precum Steffi Graf”  a declarat Ţiriac pentru un site de specialitate.

26 este poziția pe care o ocupă Serena Williams în circuitul WTA