Sport

Ilie Năstase o îndrumă pe Simona Halep după accidentare: ”Să nu se apuce prea repede”

18.05.2021 | 19:18
Ilie Nastase o indruma pe Simona Halep dupa accidentare Sa nu se apuce prea repede
ADVERTISEMENT

Simona Halep a suferit o accidentare gravă la gambă la turneul de la Roma, iar Ilie Năstase o sfătuiește să nu forțeze revenirea în circuit.

Campioana noastră a dezvăluit că are o ruptură musculară la gambă, iar perioada de recuperare va fi  între 3 și 5 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Revenit în echipa lui Halep, antrenorul Daniel Dobre a anunțat că nici nu se pune problema ca jucătoarea să participe la Roland Garros.

Sfaturile lui Ilie Năstase pentru imona Halep după accidentarea de la Roma

Fostul mare tenismen Ilie Năstase s-a arătat îngrijorat de accidentarea suferită de Simona Halep la Roma și este de părere că ocupanta locului 3 WTA nu trebuie să revină prea repede pentru că ar exista posibilitatea unei recidive.

ADVERTISEMENT

”E destul de grav ce spune ea. Ea avea în general accidentări la glezne. Probabil că acum, forțând gleznele, s-a dus în altă parte. Pun pe seama și perioadei în care nu a jucat. Nu a întrebuințat piciorul. La antrenament e una, la meci e altceva”.

Părerea mea e să nu se apuce prea repede, că apoi, mi s-a întâmplat și mie, stai mai mult. Este riscant, numai doctorul trebuie să știe și cine se îngrijește de ea poate să îi spună, să garanteze, că nu o să se întâmple ceva mai grav. Cu cât stă mai mult, cu atât are șanse să se recupereze mai bine”, a declarat Năstase la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Năstase nu pune preț pe Jocurile Olimpice

Primul lider din istoria clasamentului ATP a minimizat importanța Jocurilor Olimpice pentru tenis și s-a arătat nedumerit de ce Simona Halep și-a pus obiectiv câștigarea unei medalii la Tokyo.

”Stați puțin, că în urmă cu mai mulți ani tenisul nu era un sport olimpic. Și nici fotbalul sau alte sporturi, cum ar fi golful. Eu nu înțeleg de ce au băgat atâtea sporturi la Olimpiadă.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, Olimpiada înseamnă maratonul de 42 de kilometri, cei care sar în înălțime, cei care aruncă greutăți. Alea sunt sporturile olimpice. Dacă au decis ei să facă treaba asta, sper să luam și noi o medalie olimpică de aur”, a încheiat Ilie Năstase.

Port-drapelul naște discuții aprinse

Simona Halep a anunțat de mai mult timp că principalul său obiectiv pentru anul 2021 îl reprezintă câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. După ce a absentat în 2016 de la Rio de Janeiro, ea va juca de această dată atât la simplu, cât și la dublu și vrea câte o medalie pentru fiecare probă la care participă.

Aflată în continuare pe locul 3 WTA, campioana noastră speră să fie ea cea care primește drapelul României la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Halep și-a anunțat această dorință încă din 2019, într-un scurt interviu pentru FANATIK.

Însă, subiectul este unul foarte delicat. Fosta înotătoare Beatrice Câşlaru, medaliată la Olimpiada din 2000 de la Sydney, a postat un mesaj vehement în care contestă eventuala numire a jucătoarei de tenis în detrimentul altor sportivi, care au performanţe la ediţiile precedente ale Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT