Ilie Năstase, prima reacție după moartea lui Diego Maradona: „Trecea ca prin brânză de toți”

Cosmin Crăciun   
în Fotbal international
26/11/2020, 16:36
Ilie Năstase, prima reacție după moartea lui Diego Maradona: „Trecea ca prin brânză de toți”
Ilie Năstase, prima reacție după moartea lui Diego Maradona: „Trecea ca prin brânză de toți”. Sursa foto: Times

Ilie Năstase a vorbit pentru prima dată după vestea dispariției lui Diego Maradona. Fostul fotbalist argentinian a murit la vârsta de 60 de ani din cauza unei insuficiențe cardiace acute. 

Fostul mare campion din tenis a rememorat momentul în care l-a cunoscut pe Maradona și a dezvăluit că El Pibe D’Oro era un mare fan al „sportului alb”.

De asemenea, Năstase a declarat că a fost un fan al lui Maradona pe care îl consideră un fotbalist uriaș și a povestit și care a fost momentul în care argentinianul l-a impresionat cel mai mult.

 Ilie Năstase a vorbit după moartea lui Diego Maradona: „L-am cunoscut când avea vreo 20 de ani”

În vârstă de 74 de ani, Ilie Năstase l-a cunoscut pe Diego Maradona în Italia, pe vremea când El Pibe D’Oro era încă tânăr și se afla încă la începutul carierei de fotbalist.

După moartea lui Diego Maradona, Ilie Năstase a oferit mai mult detalii despre momentul în care l-a cunoscut pe argentinian și a dezvăluit că acesta era un mare fan al tenisului.

„L-am cunoscut la un turneu la Foro Italico, el era mai tânăr decât mine. Mai demult… Era tânăr, cred că avea vreo 20 şi ceva de ani. A venit la Roma, pentru că ei jucau acolo pe Olimpico. Îi plăcea tenisul.

Asta este, ne vine rândul fiecăruia… Dar păcat că aşa de repede. Mai multe legături nu am avut cu el, dar am văzut că era prieten cu Vilas, a jucat şi cu Del Potro. Îmi pare rău. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Ilie Năstase potrivit Prosport.

Ce spune „Nasty” despre fotbalistul Maradona: „Cum naiba să nu îmi placă?”

Fostul mare tenismen a vorbit și despre modul în care l-a perceput pe Diego Maradona atunci când acesta juca fotbal. Ilie Năstase susține că nu crede că sunt necesare comparaițiile cu Pele, Cruyff, Cristiano Ronaldo sau Messi.

„Cum naiba să nu îmi placă de el!? Dar părerile astea, cu care a fost cel mai bun nu îşi au rostul. Fiecare a fost cel mai bun în perioada lui. Cruyff a fost cel mai bun în perioada lui, Maradona, Pele la fel, fiecare în perioada lui.

Aşa este şi acum, cu Ronaldo şi Messi şi tot aşa. Dar nu trebuie să îi comparăm! Maradona a fost special, pe timpul ăla nu se atingea nimeni de el, nu avea concurenţă, era unic. Trecea ca prin brânză prin toţi jucătorii. Să ne uităm la meciul cu Anglia (n.r. – Maradona a purtat Argentina spre victorie, scor 2-1 în sferturile Mondialului din Mexic) şi nu mai trebuie să ne uităm la nimic altceva”, a mai spus Năstase.

Închide ×