Sporturi

Ilie Năstase, protagonistul unui meci de top la US Open! “Ploaie de obscenităţi” la Flushing Meadows

06.09.2018 | 11:33
Ilie Nastase protagonistul unui meci de top la US Open Ploaie de obscenitati la Flushing Meadows

Ilie Năstase a fost protagonistul unui meci de top la US Open. Ilie Năstase, vedetă în meciul în care publicul a aruncat cu gunoi pe teren.

Ilie Năstase a fost protagonistul unuia dintre meciurile care au rămas în memoria colectivă desfăşurate la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Americanii de la Tennis World USA a realizat un top al partidelor de referinţă ale turneului de la New York, iar una dintre acestea este confruntarea dintre primul lider mondial din ATP şi John McEnroe, din 1979. După două ore şi jumătate de tenis, arbitrul de scaun, Frank Hammond, cel care îl mai penalizase cu un punct pe Năstase în setul al treilea, l-a sancţionat cu game pierdut pe român la scorul de 2-1 şi 15-0 în favoarea lui McEnroe în setul 4.

Ilie Năstase a fost protagonistul unui meci de top la US Open

Ilie Năstase a fost în centrul atenţiei la un meci de la US Open. A fost momentul în care fostul tenismen român s-a pierdut cu firea, dar şi cei 10.549 de spectatori din tribune. “Nasty s-a ridicat cu mâinile în şolduri şi a început o ploaie de obscenităţi la adresa lui Frank, care l-a descalificat apoi şi trimis la vestiare. Oficialul turneului, Mike Blanchard, a coborât pe teren şi a vorbit cu Nasty şi mine”, a scris McEnroe în autobiografia sa.

Publicul a început să scandeze “2 la 1”, dorind ca Ilie Năstase să nu fie penalizat cu meci pierdut şi să continue lupta de pe teren. Fanii au devenit la un moment dat chiar violenţi şi au început să arunce cu tot ce aveau la îndemână pe teren, lucru care l-a determinat pe directorul turneului, Bill Talbert, să-l înlocuiască pe arbitrul de scaun şi să-l reprimească pe Năstase în meci. Partida s-a reluat într-un final, după 20 de minute de întrerupere, iar McEnroe a câştigat în patru seturi, 6-4, 4-6, 6-3, 6-2.

Ilie Năstase consideră că nu el este cel mai obraznic jucător

Cel mai obraznic jucător?

McEnroe, de departe. Tot ce a făcut, nu a zâmbit niciodată. Se comporta foarte urât, mai ales cu arbitrii. Și eu la fel, însă eu mai şi glumeam, eram cu zâmbetul pe buze, el, nu. Poate că a jucat mai bine când era enervant.

Cel mai bun jucător?

Sunt mai mulţi, dar aș spune Borg. Eu îl numesc marţian pentru că era imbatabil în acel moment. Nu-ţi oferea niciun punct. Toată lumea credea că va ceda fizic, pentru că lovea mingea atât de puternic. S-a oprit, s-a retras, dar nu din acest motiv.

Cel mai mare regret?

Cel mai mare regret e că nu am putut pleca din România până la 20 de ani pentru a juca turnee ca toţi ceilalţi sportivi. Nu mi-a plăcut niciodată să evoluez la juniori în turnee de Mare Şlem. Primul meu turneu mare a fost Roland Garros. Aici l-am cunoscut şi pe domnul Rene Lacoste, care m-a ajutat foarte mult. Mi-a dat toate hainele și el a venit să vorbească cu organizatorii de la Roland Garros pentru ca eu să primesc un wild-card. Mi-a schimbat viaţa, altfel mă întorceam la Bucureşti.