Sport

Ilie Năstase, reacție fermă după deportarea lui Novak Djokovic din Australia: „Au profitat politicienii! S-au băgat în seamă când nu trebuia!”. Exclusiv

Ilie Năstase (75 de ani), fostul mare tenismen român, a vorbit, pentru FANATIK, despre decizia autorităților din Australia de a-l deporta pe Novak Djokovic (34 de ani).
16.01.2022 | 10:55
Ilie Nastase reactie ferma dupa deportarea lui Novak Djokovic din Australia Au profitat politicienii Sau bagat in seama cand nu trebuia Exclusiv
Ilie Năstase (75 de ani), fostul mare tenismen român, a vorbit, pentru FANATIK, despre decizia autorităților din Australia de a-l deporta pe Novak Djokovic (34 de ani)
ADVERTISEMENT

Judecătorii au păstrat decizia anulării vizei lui Novak Djokovic și, prin urmare, faimosul tenismen va fi deportat din Australia.

În urma acestei deportări, Novak Djokovic va avea o interdicţie de intrare în Australia pentru următorii trei ani. Având în vedere că are 34 de ani, este puțin probabil ca „Nole” să mai participe vreodată la Australian Open, din postura de jucător.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, reacție fermă după deportarea lui Novak Djokovic din Australia

Ilie Năstase consideră că decizia autorităților din Australia, în cazul lui Novak Djokovic, reprezintă un semnal de alarmă pentru organizatorii turneelor de Grand Slam.

Totodată, fostul mare tenismen nu înțelege de ce „Nole” a zburat în Australia, dacă știa regulile care se impun pentru a intra în această țară. În plus, consideră că mai mulți politicieni au profitat de acest scandal pentru a-și crește capitalul de imagine.

ADVERTISEMENT

Domnule Năstase, cum comentați decizia autorităților din Australia de a-l deporta pe Novak Djokovic?

– Probabil că, după decizia asta, cei care organizează turneele de Grand Slam o să fie mai atenți. Am înțeles că ministra Franței a declarat faptul că Djokovic poate să joace la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Credeți că o să i se permită lui Novak Djokovic să participe la Roland Garros?

– Acum, nu știm care sunt condițiile. Dacă cei de la Roland Garros o să ceară același lucru ca cei din Australia, ca jucătorii să fie vaccinați… Părerea mea e că el acum a dat un semnal pentru faptul că, dacă nu respecți regulile care ți se impun pentru a intra în țara unde e turneul, nu poți să joci.

Ilie Năstase: „Au profitat politicienii! S-au băgat în seamă când nu trebuia!”

Înțelegeți decizia lui Novak Djokovic de a zbura în Australia, deși știa regulile care se impun pentru a intra în această țară?

ADVERTISEMENT

– El a riscat, a zburat acolo ca să i se refuze. El știa foarte bine care erau condițiile. De ce ceilalți au făcut ce li s-a spus? Acum, nu știm ce discuții a avut el cu organizatorii. Probabil că organizatorii l-au dorit foarte mult, pentru că, prin participarea sa, turneul are valoare mai mare.

Poate au fost discuții prin telefon între el și organizator. E o problemă și asta cu formularul. Am înțeles că staff-ul lui l-a completat. Nu este normal! Nu vreau să fiu de partea nimănui.

Probabil că el își dorea să fie cel mai bun tenismen din toate timpurile, ca turnee câștigate. Acum, sunt la egalitate toți trei. O să fie greu să mai meargă la Australian Open, dar, dacă l-ai câștigat de nouă ori, cred că nu mai e o problemă.

A avut cineva de câștigat de pe urma acestui scandal?

– Se termina turneul de la Australian Open și tot de Djokovic vorbeam. Mi se pare prea mult. Probabil că de treaba asta au profitat politicienii din Australia și Serbia.

S-au băgat în seamă când nu trebuia. Trebuiau să lase să fie o decizie sportivă. Dacă nu era un jucător atât de cunoscut, nu cred că se mai făcea atâta scandal.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stănija, așezarea faimoasă din Munții Metaliferi și căutătorii de aur
Stănija, așezarea faimoasă din Munții Metaliferi și căutătorii de aur
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română