Sport

Ilie Năstase renunță la politică după rezultatul dezastruos de la europarlamentare: “Prefer să stau cu soția mea!”

27.05.2019 | 13:23
Ilie Nastase renunta la politica dupa rezultatul dezastruos de la europarlamentare Prefer sa stau cu sotia mea

Ilie Năstase a fost pe listele partidului UNPR pentru alegerile europarlamentare. Însă la alegerile desfășurate duminică, partidul pentru care a candidat fostul mare jucător de tenis și Anghel Iordănescu a obținut un rezultat dezastruos, 0,39%.

Ilie Năstase renunță la politică după rezultatul dezastruos de la europarlamentare: “Poate e mai bine că n-am ieşit”

După acest rezultat, Ilie Năstase a luat o decizie radicală. Și-a anunțat ieșirea din politică după rezultatul de la alegeri: “Gata cu politica. Mă retrag. Rămân doar cu nişte prietenii durabile pe care le-am legat cu câţiva oameni politici. Poate că e mai bine că n-am ieşit. Prefer să stau cinci ani cu soţia mea decât să fiu la Bruxelles, să văd cum se ceartă românii între ei. Certurile din ţară s-au transferat în Uniunea Europeană. Asta e realitatea!”, a declarat Năstase pentru telekomsport.ro.

Partidul condus de Gabriel Oprea a obţinut sub 1% dintre voturi şi nu va trimite niciun europarlamentar la Bruxelles. Mai mult, Anghel Iordănescu şi Ilie Năstase au fost depăşiţi de candidatul independent George Simion, care a adunat 120.000 de voturi.

După numărarea a 98% dintre voturi, PNL a obţinut 26,3%, PSD 23, 68%, iar alianţa USR-PLUS 20,51%. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, prezenţa la vot pe ţară a fost de 48,95% pentru europarlamentare şi 41,23% pentru referendum.

Ilie Năstase renunță la politică după rezultatul dezastruos de la europarlamentare Prefer să stau cu soția mea!
Ilie Năstase renunță la politică după rezultatul dezastruos de la europarlamentare Prefer să stau cu soția mea! În poză: Anghel Iordănescu

Ilie Năstase, atac dur înainte de alegeri

Pentru UNPR, Ilie Năstase a deschis lista pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Anghel Iordănescu,  Luminiţa Adam şi Claudiu Ciprian Tănăsescu. Formaţiunea ar fi depus la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) 327.890 de semnături valide pentru susţinerea candidaturii partidului la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Ilie Năstase renunță la politică după rezultatul dezastruos de la europarlamentare Prefer să stau cu soția mea!
Ilie Năstase renunță la politică după rezultatul dezastruos de la europarlamentare Prefer să stau cu soția mea! În poză: Gabriel Oprea şi Gabriela Szabo 

Înainte de alegerile europarlamentare, Ilie Năstase a lansat un atac dur pe Facebook prin spunea că el şi Anghel Iordănescu sunt excluşi din sondajele de opinie şi că sunt discriminaţi în lupta pentru alegerile europarlamentare.