Sporturi

Ilie Năstase, replică acidă pentru Serena Williams și soțul său: „Au o problemă cu românii”

05.01.2021 | 09:24
Ilie Nastase replica acida pentru Serena Williams si sotul sau Au o problema cu romanii
ADVERTISEMENT

Între Ion Țiriac și soțul Serenei Williams a izbucnit un conflict după ce fostul tenismen român a spus că jucătoarea de 39 de ani ar trebui să se retragă din tenis. Ilie Năstase, fost număr unu mondial, i-a luat apărarea românului.

Autor și el al mutor replici controversate, de-a lungul anilor, Ilie Năstase a sărit imediat în apărarea lui Țiriac și a lansat câteva atacuri dure la adresa Serenei Williams și a soțului său.

ADVERTISEMENT

Năstase i-a acuzat voalat pe cei doi de discriminare față de români și a menționat că, și în opinia sa, Williams ar trebui să se retragă din cauza vârstei și a greutății sale.

Ilie Năstase îl susține pe Țiriac în conflictul cu soțul Serenei Williams

În vârstă de 74 de ani, Năstase continuă să se implice în dueluri verbale dure cu sportivi aflați încă în activitate. Dacă până acum era vorba despre Serena Williams, de data aceasta „Nasty” a ținut să îi dea o replică soțului jucătoarei de tenis din Statele Unite ale Americii. Asta după ce Ion Țiriac afirmase că Serena ar trebui să se retragă, iar Alexis Ohanian a replicat că „nu dă nimeni doi bani pe ce spune Țiriac”.

ADVERTISEMENT

“Dacă nici ceea ce spune domnul Ţiriac despre tenis nu mai contează, înseamnă că am luat-o razna cu toţii.  Serena până la urmă se poate retrage când vrea ea, este strict problema ei. Dar eu cred că domnul Ţiriac cam are mare dreptate.

Şi în ultima vreme, cam multă lume susţine că Serena ar trebui să se retragă. Legat de această postare a soţului ei, nu mi se pare normală. De fapt cred că ei au o problemă cu românii, altfel nu-mi explic”, a declarat Ilie Năstase pentru TelekomSport.

ADVERTISEMENT

“La vârsta asta (n.r. – 39 de ani) şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere”, afirmase Ion Țiriac despre Serena Williams.

73 de turnee a câștigat americanca în proba de simplu

După cele întâmplate, tenismena nu va mai lua startul la competiția de la Madrid, organizată anual de Ion Țiriac. Sportiva din America a suferit o accidentare pe parcursul turneului de la Roland Garros din toamnă, însă se va întoarce pe teren în noul sezon.

ADVERTISEMENT

Serena a câștigat de-a lungul carierei sale 73 de turnee în proba de simplu. Peste 93 de milioane de dolari a strâns jucătoarea în carieră din tenis. 843 de victorii și 147 de înfrângeri a bifat sportiva de-a lungul timpului. Ion Țiriac președintele Federației Române de Tenis este de părere că pe jucătoarea din America nu o mai ajută nici vârsta și nici condiția fizică.

În 2020 sportiva nu a avut un an reușit. Serena s-a clasat în afara primelor zece jucătoare din lume pentru a treia oară în ultimii patru ani. În căutarea celui de-al 24-lea titlu de Grand Slam din carieră, sportiva a câștigat ultimul turneu important în 2017, la Australian Open. Serena se află alături de Maria Şarapova în topul celor mai bogate femei din sport. 

ADVERTISEMENT