Sport

Ilie Năstase și marile nebunii ale carierei: ”I-am spus arbitrului că o să fac acolo!”

11.11.2020 | 00:30
Ilie Nastase si marile nebunii ale carierei Iam spus arbitrului ca o sa fac acolo
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase dezvăluie care au fost marile nebunii ale carierei sale, presărată cu momente sportive de excepție dar și momente amuzante.

Năstase a devenit primul lider mondial din istoria ATP pe 23 august 1973, atunci când sistemul computerizat a fost introdus în stabilirea clasamentului.

ADVERTISEMENT

Sportivul român a fost și un simbol în domeniul marketing-ului sportiv, fiind primul sportiv din lume care a semnat un contract de exclusivitate cu o firmă de echipament sportiv în 1972.

Ilie Năstase și marile nebunii ale carierei: “M-am vopsit iar culoarea a curs pe echipament”

În momentul în care a fost întrebat care a fost cea mai mare nebunie pe care a făcut-o în carieră, Ilie Năstase a rememorat cu plăcere unele momente din cariera sa sportivă: “Nebunia cu Arthur Ashe, care era un jucător de culoare, ieșise un regulament atunci că ambii jucători dintr-o echipă trebuie să aibă aceeași culoare de echipament.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu Jimmy Connors, și a spus <<Haide că te vopsim!>>. Majoritate spectatorilor erau de culoare, era și foarte cald iar toată vopseaua a curs pe echipament, primul care a râs a fost Arthur Ashe.

Când mi-am dat pantalonii jos la Wimbledon este adevărat, atunci nu aveai pauza de toaletă și i-am spus arbitrului că dacă nu mă lasă să mă duc la vestiare, o să fac aici. Nu mi-am dat jos pantalonii, doar m-am prefăcut și s-a speriat. Era și loja Reginei acolo, nu făceam așa ceva, dar am fost credibil.” a declarat fostul mare campion la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase: “Nu aveam ritulauri speciale înainte de meci”

Fostul mare tenismen a precizat că nu avea ritualuri speciale înaintea partidelor, dar anumite întâmplări merită povestite: “Nu aveam un ritual special, mă uitam în tribună, ce domnișoare drăguțe sunt pe acolo.

Îmi aduc aminte de o întâmplare la Roland Garros odată, adversarul a servit și mingea a intrat sub loja unde era Belmondo cu prietena lui. Aveau și un câine iar în loc de minge am luat cățelul și l-am agățat de scaunul arbitrului. Le făceam natural, nu planificam nimic și asta era apreciat de toți spectatorii.”

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase a cucerit două titluri de Grand Slam în cariera sa, US Open în 1972 și Roland Garros în 1973. A cucerit, însă, Turneul Campionilor de 4 ori , în 1971, 1972, 1973 și 1975.

ADVERTISEMENT