News

Ilie Năstase solicită clemență de la judecători! „Regret faptele… până la 35 de ani nu am consumat alcool” 

28.06.2019 | 15:55
Ilie Nastase solicita clementa de la judecatori Regret faptele pana la 35 de ani nu am consumat alcool

Ilie Năstase, primul om care a ocupat locul 1 în circuitul ATP, a solicitat clemență de la judecători! Acesta a cerut instanței reducerea sentinței de 9 luni de închisoare. Prezent la Curtea de Apel București, acolo unde a avut un nou termen din apelul cu privire la refuzul prelevării de probe biologice, Năstase le-a spus magistraţilor că regretă faptele petrecute. Mai mult de atât, Năstase le-a transmis oamenilor legii că până la 35 de ani el nici măcar nu a consumat alcool.

Ilie Năstase solicită clemență de la judecători!

„Regret faptele (…) până la 35 de ani nu am consumat alcool”, a declarat fostul jucător de tenis în faţa judecătorilor, potrivit Mediafax. „Independent de cine este Ilie Năstase, trebuie să se ţină cont de vârsta lui, de 73 de ani. (…) Aş vrea să ne raportăm la o persoană de 73 de ani care îşi recunoaşte vinovăţia şi este conştientă de urmările faptelor sale”, a declarat Eliza Ene-Corbeanu, avocata lui Ilie Năstase, în faţa judecătorilor Curţii de Apel.

Aproape imediat, avocata fostului jucător de tenis a solicitat deopotrivă și respingerea apelului parchetului, admiterea apelului apărării, cu o particularizare, aceea a unui prag minim pentru fiecare dintre cele două infracţiuni, două luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru sustragere de la prelevarea de probe biologice şi 10.000 de lei amendă penală, pentru conducerea cu permisul suspendat.

Ilie Năstase solicită clemență de la judecători! Ilie Năstase
Ilie Năstase a fost reținut în luna mai a anului trecut. Sursa foto – facebook

De ce a ajuns Ilie Năstase în fața magistraților

Vă readucem aminte că pe data de 25 mai 2018, Ilie Năstase a fost reținut și chiar încătușat de reprezentanții Poliției. Acesta s-a ales cu un dosar penal după ce fost prins băut la volan. Mai mult de atât, în urma discuțiilor cu oamenii legii, Năstase a devenit recalcitrant și a refuzat recoltarea probelor biologice. Incidentul a avut loc în jurul orei 4.45 dimineața. Trebuie specificat că până la acea oră, Ilie Năstase avea deja două dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În data de 27 februarie 2019, fostul mare campion la tenis a fost condamnat la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânare de către Judecătoria Sectorului 1.