News

Ilie Năstase spune adio politicii. Mesajul de retragere al fostului mare tenismen

14.06.2019 | 14:53
Ilie Nastase spune adio politicii Mesajul de retragere al fostului mare tenismen

Ilie Năstase s-a săturat de politică și și-a anunțat retragerea. Fostul mare tenismen nu a reușit să intre în Parlamentul European, unde a candidat pentru un loc din partea Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), formațiunea lui Gabriel Oprea. Sportivul legendar și-a motivat decizia de a se retrage din politică.

Ilie Năstase se retrage din politică după ce UNPR a pierdut europarlamentarele

Năstase a cochetat prima oară cu politica în anul 1996, atunci când a candidat din partea PDSR, actualul PSD, la primăria Bucureștiului. A avut succes însă la alegerile din anul 2012, când a devenit europarlamentar în legislatura 2012-2016 pe listele PSD-UNPR-PC. Anul acesta a candidat tot din partea UNPR, însă partidul nu a obținut pragul minim de 5% necesar pentru accederea la Bruxelles și Strasbourg.

„Bună tuturor! Am lipsit o vreme – mi-am luat puțin timp după alegeri. M-am gândit foarte bine şi e timpul să mă retrag definitiv din politică. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi corespondat cu mine. Numai gânduri bune vouă şi celor dragi vouă! La revedere! Cu drag, Ilie”, este mesajul transmis astăzi de tenismen.

Năstase a fost senator USL între 2012 și 2016. Sursa foto: HEPTA.RO

Activitatea parlamentară a senatorului Ilie Năstase, pe scurt

În perioada în care a fost senator în Parlamentul României, Năstase a fost (co)inițiatorul a 11 proiecte legislative. A fost membru în Comisia pentru privatizări și administrarea activelor statului, comisia pentru afaceri europene și comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport.

Năstase a fost unul din inițiatorii modificării legii de funcționare a Autorității Electorale Permanente, însă legea acestuia a fost respinsă și autoritatea care reglementează alegerile din România s-a organizat după vechea formulă a actului normativ. Năstase a semnat și modificarea articolului 96. din legea 303 pe 2004 care reglementează statutul magistraților din România. Această lege care are mai mulți autori se află și acum în Senatul României, la sertar.

 

Tags: