Sporturi

Ilie Năstase știe unde a pierdut România semifinala cu Franța: ”Diferenţa e că ea e numărul 2, iar celelalte sunt mai jos”

22.04.2019 | 17:04
Ilie Nastase stie unde a pierdut Romania semifinala cu Franta Diferenta e ca ea e numarul 2 iar celelalte sunt mai jos

Fostul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, știe unde au pierdut fetele noastre semifinala cu Franța. Primul lider din istorie al clasamentului ATP consideră că trebuie să accdeptăm diferența dintre Simona Halep și celelalte componente ale lotului, deși le-a lăudat pe Mihaela Buzărnescu și Irina-Camelia Begu pentru evoluțiile de la Rouen.

Ilie Năstase știe unde a pierdut România semifinala cu Franța: ”Poate ele au jucat mai mult împreună”

”A fost pe muchie de cuţit! Au fost ceva rezultate mai bune şi anul trecut. La Fed Cup e altceva, nu e turneu individual. E un rezultat bun, dar din păcate am jucat toate meciurile în deplasare. Chiar şi finala, dacă ne calificam, tot în deplasare o jucam. Diferenţa e că Simona Halep e numărul 2, iar celelalte sunt mai jos, la 50-60, dar trebuie să acceptăm”, a spus fostul tenismen pentru prosport.ro.

”Buzărnescu n-a jucat rău, după mine, în primul meci. Nu mă interesează de ce au schimbat-o. Şi Begu a jucat bine, din păcate s-a accidentat. Aşa s-a gândit antrenorul, au vorbit între ei. Aşa făceam şi noi la Cupa Davis. Ne întrebam care e în stare să joace mai bine azi. S-a pierdut la ultimul meci, au fost câteva puncte, nici măcar ghemuri. Acolo a fost diferenţa. Poate ele au jucat mai mult împreună. Când pierzi aşa, ce să spui?”, a mai afirmat Ilie Năstase după semifinala de Fed Cup dintre Franța și România.

Irina Begu s-a accidentat în meciul cu Pauline Parmentier din semifinala de Fed Cup dintre Franța și România
Irina Begu s-a accidentat în meciul cu Pauline Parmentier din semifinala de Fed Cup dintre Franța și România

Irina Begu a plâns la conferința de presă

România a fost învinsă de Franța, scor 2-3, în semifinalele Fed Cup, ratând astfel șansa să joace în premieră cu trofeul pe masă. Echipa României a ajuns pentru a doua oară în istorie în semifinalele competiției, după ediția din 1973. Fetele noastre vor reveni în Fed Cup în 2020, urmând a fi cap de serie la tragerea la sorți pentru sferturile de finală, fază în care vor întâlni Cehia, Germania, Spania sau Statele Unite ale Americii.

La finalul întâlnirii de la Rouen, echipa României a susținut o conferință de presă de la care a lipsit chiar Simona Halep, jucătoarea care a adus cele două puncte. În fața jurnaliștilor, Irina Begu a izbucnit în lacrimi, în timp ce Monica Niculescu a anunțat că România va încerca din nou anul viitor să câștige trofeul. Căpitanul nejucător Florin Segărceanu a spus că nu își reproșează nicio decizie luată la întâlnirea cu Franța.

Tags: