Sporturi

Ilie Năstase, ultimele detalii despre mutarea turneului WTA București! “Ar fi ideal să-l ducem acolo”

24.04.2019 | 09:18
Ilie Nastase ultimele detalii despre mutarea turneului WTA Bucuresti Ar fi ideal sal ducem acolo

Ilie Năstase a oferit ultimele detalii despre WTA București! Turneul de tenis feminin din 2019 ar putea rămâne în capitală, după ce federaţia de tenis din Ungaria a blocat mutarea competiţiei. Nu pentru multă vreme însă. Primul lider mondial din circuitul masculin, Ilie Năstase a precizat că este dispus ca pe viitor să mute turneul la Cluj-Napoca, acolo unde se investește masiv în sport.

Ilie Năstase, ultimele detalii despre WTA București!

“Depinde de tovarăşul guvernator (n.r Mugur Isărescu) dacă ne lasă să jucăm acolo (n.r la Arenele BNR). Ar fi ideal să se joace la Cluj. Am vorbit şi cu domnul Boc, ca să nu ne mai certăm. Cred că asta ar fi cel mai bine, să se joace în Cluj. Dacă se joacă în sală, au unde să joace. Dacă se joacă afară, au la greu cluburi de tenis în Cluj.

Dacă domnul ăsta (n.r Mugur Isărescu) crede că Banca Naţională e a lui, să fie a lui. Şi noi suntem proşti să acceptăm asta!”, a declarat Ilie Năstase, la Pro Sport Live atunci când a fost chestionat despre posibilitatea ca turneul de la București să își găsească până la urmă o nouă casă, dar una care să fie tot în România. De remarcat că întrecerea de tenis de la București va avea loc în perioada 15-21 iunie.

Ilie Năstase, ultimele detalii despre WTA București! Bucuresti
Bucureștiul ar putea fi gazda unui turneu WTA pentru ultima oară

Ce se întâmplă cu turneul

Competiţia are premii totale în valoare de 250.000 de dolari. Turneul WTA de la Bucureşti a debutat în 2014. De atunci, la Arenele BNR au câștigat Simona Halep, în două rânduri, 2014 și 2016, Karolina Schmiedlova, în 2015, Irina Begu, în urmă cu doi ani şi Anastasija Sevastova, sezonul precedent. Turneul trebuia să se mute în Ungaria în acest an, dar Federația de tenis a vecinilor noștri a anunțat că WTA a blocat mutarea.

“Din păcate, Federația de Tenis din Ungaria a fost informată de conducerea WTA că nu l-a autorizat pe Jeno Marky să fie organizatorul unui turneu de tenis în Ungaria în 2019”, a fost anunțul făcut de Federația maghiară.

  • 250 de mii de euro este valoarea premiilor de la WTA București