Fotbal international

Năstase după ce a fost INTERZIS la Wimbledon: “Poate mă deghizez”

UPDATE, ora 12:45 / Ilie Năstase a reacţionat după dezvăluirile presei din Marea Britanie care scria că forţele de ordine au poze cu "Nasty" ca să îl împiedice să participe la Wimbledon. ...
06.07.2017 | 12:50

UPDATE, ora 12:45 / Ilie Năstase a reacţionat după dezvăluirile presei din Marea Britanie care scria că forţele de ordine au poze cu “Nasty” ca să îl împiedice să participe la Wimbledon. 

“E o minciună! Daily Telegraph a aruncat asta pe piaţă, dar e o minciună. Nu am nicio interdicţie, dacă am bilet mă pot duce la meci. Eu nu am nicio suspendare, nici nu s-a judecat cazul. Ei trag de timp. Dar nu mă poate opri nimeni să intru pe arenă cu bilet. Mai lipsea să mă interzică şi în Anglia! Cei de la intrare stau să se uite la fiecare persoană care intră pe stadion? Atunci mă deghizez şi eu!

Nu am fost nici la Roland Garros, unde am fost invitat în loja de Ţiriac. Dar nu m-am dus, poate făceam vreo prostie şi pe acolo, mă certam cu cineva… Nu ştiu când mă vor suspenda, poate peste 5 ani, cât o dura procesul acesta. Ei trag de timp ca să-şi bată joc de mine, să vină şi US Open şi să fie aceeaşi situaţie.

Dar Wimbledonul şi Roland Garros-ul nu au nicio treabă cu Fed Cup. Serena a înjurat un arbitru şi pedeapsa a fost doi ani cu suspendare”, a declarat Năstase la Dolce Sport.


Ilie Năstase este persona non grata la Wimbledon. “Nasty” a fost interzis la turneul londonez după scandalul de la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, disputat la Mamaia. Nastase a fost scos din arenă la acel meci după ce a fost acuzat că a înjurat-o pe Johanna Konta şi pe Anne Keothavong, căpitanul nejucător al echipei Marii Britanii.

The Telegraph anunţă că organizatorii de la Wimbledon au distribuit fotografii cu Ilie Năstase oamenilor de pază pentru a-l opri pe acesta să nu asiste la meciuri. Mai mult, un purtător de cuvânt de la Wimbledon a confirmat că agenţii de securitate vor ştii exact cum arată fostul jucător de tenis.

Ilie Nastase, urmarit la Wimbledon! Ce au decis organizatorii (2)

Ilie Năstase, de două ori finalist la Wimbledon 

Ilie Năstase nu a primit acreditare nici la Roland Garros, dar i s-a permis accesul ca spectator. În acest moment, “Nasty” este investigat de ITF pentru incidentele de la România-Marea Britanie şi este suspendat din toate competiţiile organizate de Federaţia Internaţională.

Năstase a fost de două ori finalist la Wimbledon. Românul a pierdut ultimul act din 1972 împotriva lui Stan Smith, scor 6–4, 3–6, 3–6, 6–4, 5–7 şi în 1976 cu Bjorn Borg, 4–6, 2–6, 7–9. Ilie Năstase este primul lider mondial ATP din istorie, pe 23 august 1973. Românul a câştigat două turnee de Grand Slam: US Open 1972 şi Roland Garros 1973.