Fotbal intern

Ilie Poenaru a devenit principalul favorit să preia FCSB! Surpriză totală. EXCLUSIV

07.08.2019 | 10:29
Ilie Poenaru a devenit principalul favorit sa preia FCSB Surpriza totala EXCLUSIV
Antonio Conceicao explică de ce nu a ajuns la FCSB! "Fiecare are drumul lui" Ilie Poenaru a devenit favorit să preia FCSB-ul. Sursă Foto: Sportpictures.eu

După ce negocierile cu Antonio Conceicao nu s-au concretizat, iar Cristiano Bergodi este ținut la Voluntari de o clauză de reziliere pe care Gigi Becali nu vrea să o plătească, FANATIK a aflat că patronul de la FCSB s-a orientat spre un alt antrenor din Casa Pariurilor Liga 1, Ilie Poenaru. Tehnicianul care a promovat cu Academica Clinceni în prima divizie este considerat de Becali varianta ideală pentru banca vicecampioanei.

Ilie Poenaru, favorit să preia FCSB

Postul de antrenor principal la FCSB a rămas vacant după ce Bogdan Andone și-a dat demisia în urma înfrângerii cu Alashkert, returul din turul doi preliminar al Europa League. La meciul de la Giurgiu pe bancă a stat fostul secund a lui Andone, Vergil Andronache, care a și suferit prima înfrângere ca “principal”, 1-2 la Giurgiu. A doua zi după meci, tehnicianul portughez Antonio Conceicao a venit la București pentru a negocia cu Gigi Becali preluarea FCSB-ului, dar cei doi nu au putut ajunge la o înțelegere.

Acum, Becali s-a reorientat spre Ilie Poenaru. Antrenorul de 42 de ani este la Clinceni din ianuarie 2018 și în stagiunea trecută a reușit promovarea ilfovenilor în Casa Pariurilor Liga 1, pentru prima dată în istoria clubului. Poenaru a mai fost în curtea clubului roș-albastru, ca jucător, între 1996 și 1998.

Ilie Poenaru, varianta surpiză pentru banca FCSB-ului. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Ilie Poenaru, varianta surpiză pentru banca FCSB-ului. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Perioada de la Clinceni a reprezentat prima încercare pentru Ilie Poenaru ca antrenor principal la seniori. Tehnicianul a mai antrenat la echipa U19 de la Dinamo. La nivelul primei divizii, Poenaru a bifat doar cele 4 partide din acest sezon ale Academicii Clinceni, toate pierdute. Ilfovenii au încasat 13 goluri în acest debut de sezon, în care au evoluat, totuși, cu echipe importante din Casa Pariurilor Liga 1: U Craiova, CFR Cluj, Poli Iași și Dinamo.

Gigi Becali nu ar întâlni probleme în  negocierile cu Poenaru și clubul său, dată fiind relația bună pe care oficialii vicecampioanei o au cu cei de la Clinceni. Cele două cluburi au început o colaborare încă din sezonul trecut, când roș-albaștrii au împrumutat mai mulți jucători la formația ilfoveană, lucru care a continuat și în actuala stagiune. Mai mult, Becali chiar a cumpărat unul dintre cei mai importanți fotbaliști la promovarea Clinceniului în prima ligă, mijlocașul de 20 de ani Adrian Șut.

Un impediment pentru numirea lui Poenaru ca antrenor principal la FCSB ar putea fi rezulatul obținut de tehnician la examenul pentru Licența PRO. Antrenorul ar putea sta pe banca tehnică, dar nu va putea fi trecut “Antrenor Principal” în acte, după ce nu a reușit să obțină Licența Pro. În acest caz, Becali ar trebui să treacă în acte pe altcineva ca antrenor principal, lucru care s-a întâmplat și în 2015, când Mirel Rădoi a fost numit la FCSB.

  • 4 meciuri a antrenat Ilie Poenaru în Casa Pariurilor Liga 1 
  • 42 de ani are tehnicianul dorit de Gigi Becali la FCSB