Fotbal intern

Ilie Poenaru acuză arbitrajul după Viitorul – Academica 1-1: „Am avut penalty! Dă-ne ce e al nostru!”

05.03.2021 | 22:43
Ilie Poenaru acuza arbitrajul dupa Viitorul  Academica 11 Am avut penalty Dane ce e al nostru
ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru a fost extrem de nervos după egalul Academicii Clinceni din deplasarea cu Viitorul, 1-1, partidă în care ilfovenii au contestat și o decizie a arbitrului Marian Barbu, pentru neacordarea unui penalty.

Tehnicianul Academicii Clinceni și-a felicitat elevii pentru punct și consideră că doar din cauza arbitrajului formația sa nu a putut să rupă seria de trei meciuri consecutive terminate la egalitate.

ADVERTISEMENT

Academica Clinceni a deschis scorul în minutul 42 al meciului prin reușita lui Răzvan Andronic, în timp ce pentru Viitorul a egalat Juvhel Tsoumou în minutul 90+1.

Ilie Poenaru, nervos după Viitorul – Academica Clinceni 1-1

Ilie Poenaru a acuzat arbitrajul pentru faptul că Academica Clinceni nu a plecat cu toate punctele din deplasarea de la Ovidiu, acolo unde Viitorul a egalat în minutele de prelungiri. Tehnicianul consideră că dacă arbitrul ar fi acordat penalty pentru echipa sa, soarta meciului era alta.

ADVERTISEMENT

„A patra defensivă și luăm gol de tot râsul. Nu se poate să se întâmple așa ceva, Chunchukov trebuia să fie acolo cu el, dar nici ceilalți nu s-au mobilizat, striga Gardoș la ei. Asta este. Îi felicit pentru jocul făcut, pentru dăruire, primim golul ăsta nemeritat.

Am avut penalty clar, era bine poziționat. Dă-ne, tată! Dă-ne ce e al nostru. Dacă îl avem, dă-l. Eu înțeleg, sunt oameni, sunt supuși greșelii, dar parcă se întâmplă la fiecare etape și se fac greșeli mari.

ADVERTISEMENT

E presiunea mare, dar să fie mai concentrați, să fie mai atenți. Pierdem două puncte și datorită greșelilor și prostiilor făcute de noi, dar nu mai comentez… asta este”.

„Se pune prea multă presiune pe tineri” 

„Acum un an de zile când începeam cu doi tineri și terminam cu 3-4, nu mai spunea nimeni nimic. Și cei care scriu articole trebuie să înțeleagă că ei nu sunt pregătiți să joace mai mult, nu vin de la liga 3 sau liga 2, ci de la republicani.

ADVERTISEMENT

Am simțit că trebuie să joc cu Andronic și i-am și spus că o să marcheze. O să-i dau credit în continuare, dar mulți tineri încă nu sunt pregătiți de acest nivel, e presiunea mult prea mare pe umerii lor.

Problema e că ne punem noi singuri presiunea pe noi, pentru că am reușit rezultate bune și o să fim dezamăgiți dacă o să cădem de-acolo. De-asta ma și jucători cu experiență și care să gestioneze situații ca astea”, a mai spus Ilie Poenaru.

Sorin Paraschiv: „Arbitrul nu a vrut să dea acel penalty!”

Și Sorin Paraschiv, managerul celor de la Academica, a avut o reacție virulentă la adresa arbitrului Marian Barbu, care a influențat rezultatul meciului Viitorul – Academica.

„Plecăm cu un gust amar. Eu nu cred că avem nevoie de VAR la o astfel de fază, arbitrul nu a vrut să dea acel penalty. Plecam cu trei puncte și încheiam meciul. Nu știe să arbitreze, nu se poate așa ceva. Fază clară, Cojocaru șchiopăta după meci, i-am și zis după meci. Și noi îi pregătim de VAR, dar ei nu știu să arbitreze. Noi le dăm sute de mii de euro să se pregătească de VAR, dar băiatul ăsta nu cred că a jucat vreodată fotbal, cum să nu vezi și să nu știi când cineva cade peste adversar.

Am greșit și noi la marcaj, le-a dat Ilie sarcini la pauză, dar dacă dădea arbitrul penalty acolo, meciul se termina. Ei se închid într-o cameră acolo, nici nu vor să vorbească cu tine, ei sunt șefii, ei au raportul la îndemână și mai presus de ei nu există”, a spus Sorin Paraschiv la Digisport.

  • 6 este locul pe care îl ocupă în campionat Academica Clinceni
ADVERTISEMENT