Sport

Ilie Poenaru, alungat de la Dinamo, erou la Clinceni! Cum poate fostul antrenor al „câinilor” să-i condamne pe „alb-roșii” la retrogradare

05.07.2020 | 11:04
Ilie Poenaru alungat de la Dinamo erou la Clinceni Cum poate fostul antrenor al cainilor sai condamne pe albrosii la retrogradare
ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru este numele antrenorului pe buzele tuturor locuitorilor din Clinceni, care este foarte aproape să reușească o performanță unică la Academica, și anume să se mențină în prima ligă după un an intens.

Tehnicianul a pregătit-o pe Dinamo U19 în UEFA Youth League, preluând banca tehnică după promovarea lui Florin Bratu la prima echipă.

ADVERTISEMENT

Totuși, lucrurile au luat o turnură neașteptată în cazul lui, iar Dinamo a preferat să-l alunge de la echipă, acesta fiind nevoit să-și găsească un nou job.

Ilie Poenaru se poate răzbuna pe Dinamo cu Academica Clinceni

Ilie Poenaru are șansa să-și ia revanșa în fața lui Dinamo, iar în cazul în care Academica Clinceni va câștiga partida, ilfovenii ar fin din ce în ce mai aproape de salvarea de la retrogradare, în timp ce „câinii” s-ar afunda tot mai mult în situația grea pe care o traversează de la reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru are amintiri frumoase de la Dinamo, atunci când i-a pregătit pe „câinii” U19 în Youth League, avându-i sub comandă pe Robert Moldoveanu și pe Ricardo Grigore, actualii fotbaliști din formația lui Adrian Mihalcea.

Totodată, are și amintiri neplăcute de la Dinamo, pentru că a fost îndepărtat mult prea ușor, după jumătate de an. Imediat după plecarea de la Dinamo, Ilie Poenaru și-a găsit un nou job la Academica Clinceni, formație pe care a preluat-o în ianuarie 2018.

ADVERTISEMENT

„Este moment extraordinar pentru noi și suntem pregătiți să facem o figură frumoasă. E prima dată în istorie când grupa de republicani A de la Dinamo ajunge să joace în această competiție.

Suntem motivați sută la sută și sunt sigur că lumea va fi mulțumită de noi. Suntem nerăbdători să intrăm pe teren și să jucăm în Youth League pentru că pentru asta ne-am pregătit timp de un an.

ADVERTISEMENT

Pentru mine este o onoare ca antrenor să conduc Dinamo în Youth League. Am ajuns aici pentru că Dinamo este un club serios, cu oameni competenți în conducere, cu condiții excelente pentru a face performanță”, spunea Ilie Poenaru în 2017, înaintea partidei din Youth League cu Lokomotiva Zagreb U19.

Ilie Poenaru, erou la Clinceni

Ilie Poenaru este un adevărat erou la Academica Clinceni, pe care a promovat-o în prima ligă și pe care este foarte aproape de a o menține în Liga 1 și din sezonul viitor.

Totodată, Clinceniul lui Poenaru a întâlnit Dinamo în actualul sezon de patru ori, reușind o victorie, chiar în play-out-ul pentru menținerea în prima ligă.

Meciurile dintre Dinamo și Academica Clinceni:

  • Dinamo – Academica Clinceni 4-2 – 02.08.2019 (Liga 1)
  • Academica Clinceni – Dinamo 2-2 – 24.11.2019 (Liga 1)
  • Dinamo – Academica Clinceni 0-1 – 28.02.2020 (Liga 1)
  • Academica Clinceni – Dinamo 0-1 – 03.03.2020 (Cupa României)

Înaintea meciului direct, Academica Clinceni ocupă locul 9 în clasament, cu 26 de puncte, în timp ce Dinamo se află pe locul 14, ultimul din campionat, cu doar 17 puncte, dar și cu două meciuri în minus.

  • 43 de ani a împlinit Ilie Poenaru pe 11 noiembrie
ADVERTISEMENT