Sport

Ilie Poenaru, despre interesul FCSB: “Nu am niciun regret! Va veni și oferta!” Ce spune despre transferul lui Cordea. Exclusiv

Ilie Poenaru a încheiat pe locul 5 în Liga 1 cu Academica Clinceni. Antrenorul a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB, însă patronul a mers pe mâna lui Dinu Todoran.
28.05.2021 | 12:18
Ilie Poenaru despre interesul FCSB Nu am niciun regret Va veni si oferta Ce spune despre transferul lui Cordea Exclusiv
ADVERTISEMENT

Academica Clinceni este surpriza ediției precedente din Liga 1. Echipa ilfoveană a încheiat pe locul 5, cel mai bun din istorie, reușind să dea peste cap calculele specialiștilor care o vedeau ca una dintre echipele care se va bate pentru salvarea de la retrogradare.

Ilie Poenaru este artizanul acestui succes, el fiind cel mai longeviv antrenor din Liga 1. Tehnicianul a preluat Academica la începutul anului 2018 și a reușit să promoveze echipa pe prima scenă și la al doilea sezon în prima ligă să o ducă în play-off.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru, interviu pentru FANATIK la finalul sezonului: “La anul, nu poți avea alt obiectiv decât clasarea în primele 6”

Antrenorul Academicii a acordat un interviu pentru FANATIK la capătul celui mai bun sezon din carieră în care a vorbit și despre interesul lui Gigi Becali pentru el, despre transferul lui Andrei Cordea la FCSB, dar și despre problemele financiare ale echipei.

Cum caracterizați sezonul recent încheiat pentru Clinceni?

– Un sezon extraordinar de bun. Un sezon în care am făcut o performanță mare la care nimeni nu se aștepta. Nimeni nu ne dădea nicio șansă. Până la urmă am demonstrat că și echipele mici pot să facă surprize foarte mari. Dar o echipă inimoasă, așa cum suntem noi, cu munca și seriozitatea de care am dat dovadă, am fost în stare să facem această performanță minunată. Și suntem mândri de ceea ce am realizat.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru Academica după ce ați jucat în play-off?

– Deocamdată este prematur să vorbim. Abia am încheiat ultimul meci și este clar că acum începem să ne reorganizăm. În momentul în care ai încheiat în primele 6, anul viitor nu poate fi un alt obiectiv decât același, să închei în play-off. Anul acesta nu ăsta a fost obiectivul, să fim sinceri. A fost salvarea de la retrogradare. Neoficial, doream să ne clasăm mai sus decât în stagiunea precedentă. Am făcut mult mai mult și asta demonstrează că suntem în stare. Dacă ne vom organiza mult mai bine decât anul trecut, nu poți avea alt obiectiv decât clasarea în primele 6. Discuțiile sunt multe și cu toții avem dorințe. Noi, ca staff, vreau să îmbunătățim lotul, dar pentru a fi acolo să ne batem cu granzii trebuie să ne pregătim ca atare. Știm ce urmează și trebuie să fim mult mai bine pregătiți.

Andrei Cordea, transfer la FSCB: “Nu trebuie să se supere că spun asta, dar când a venit la noi îi lipseau multe”

V-a surprins plecarea lui Andrei Cordea la FCSB?

– Nu, deloc. Dacă nu pleca la FCSB, sigur pleca la o altă echipă. De un an de zile, a muncit foarte mult. Un caracter senzațional, un băiat care se pregătea și în plus față de ce făceam noi. Și-a dorit mult să ajungă la un nivel foarte bun. Are toate meritele, mă bucur că mi-am pus amprenta pe evoluția lui. Nu trebuie să se supere că spun asta, dar când a venit la noi îi lipseau multe, tehnic, tactic. A fost exemplar, modest, a înțeles, a muncit, a învățat foarte repede. Ceea ce și-a dorit și ambiția lui a fost răsplătită de un club puternic din România.

ADVERTISEMENT

A existat zilele trecute această controversă că a plecat gratis. Ne puteți spune de ce?

– Sunt detalii financiare și nu am răspunsul. Nu este treaba mea. Eu cer conducerii anumiți jucători și ei fac tot posibilul să mi-i aducă, dar ceea ce negociază cu ei sau ce se scrie prin contracte, clauze și alte lucruri nu țin de mine. Nu vreau să fiu informat de aceste lucruri care nu mă privesc. Nu vreau să mă încarc cu ele. Asta este treaba conducerii. Nu țin de mine.

“Nu am niciun regret că n-am mers la FCSB. Vor veni şi ofertele”

Ați fost pe lista antrenorilor doriți la FCSB. Aveți vreun regret că nu ați ajuns în vara asta acolo?

ADVERTISEMENT

– Nu, nu e vorba de regret. Cred că am demonstrat încă o dată că am ajuns la un nivel foarte bun și datorită faptului că am un staff foarte bun, foarte bine pregătit. Și pentru că am avut liniștea necesară, acordată de conducere, fără presiune. Chiar dacă îmi place presiunea și o accept, dar ăsta este și meritul conducerii. Nu am niciun regret că n-am mers la FCSB. Satisfacția este foarte mare că am făcut performanță. Mai devreme sau mai târziu va veni și oferta sau ofertele. Dumnezeu știe ce este mai bine pentru mine și sunt sigur că atunci când voi avea oferte, ele vor apărea. E clar că orice antrenor își dorește să antreneze la un nivel foarte înalt, dar așa cum am spus-o, acumulez experiență. Antrenez din 2011, am trecut prin multe situații, am câștigat foarte mult în această perioadă. Rezultatele confirmă și mai devreme sau mai târziu sunt sigur că voi face pasul către un club important din țară sau străinătate.

Sunteți cel mai longeviv antrenor din Liga 1 și vă extindeți această perioadă de longevitate. V-ați gândit cât mai rămâneți la Academica Clinceni?

– Îmi place stabilitatea, proiectele pe termen lung. Nu poți să faci performanță bătând din palme. Trebuie să construiești, să o iei de jos și trebuie să ai implicare și răbdare. Sunt cel mai longeviv și datorită faptului că am primit credit de la conducere, dar cred că și eu mi-am făcut treaba și am meritat să antrenez aici. Nu este nicio problemă să rămân la Clinceni, eu am o motivație mare în continuare, că mai rămân un an, doi sau trei, eu am motivația. Mai departe, vom vedea. La Clinceni s-a creat o emulație și am devenit un grup foarte unit și foarte puternic și lucrurile sunt mai simple. Știm ce vrem, nu mai avem nevoie de răbdarea de a ne cunoaște, de a discuta lucruri.

“Am avut discuții cu conducerea, am primit garanții foarte mari și cred că în doua zile se va rezolva problema financiară!”

Vor fi multe schimbări în lot pentru noul sezon?

– E clar că vom face achiziții, îmi doresc câțiva jucători pentru a completa anumite posturi. Dar depinde de ceilalți jucători, dacă vor să rămână la Clinceni. Au ajuns la un nivel de play-off, au anumite pretenții contractuale, o să vedem dacă ajungem la un acord cu ei. Sunt jucători pe care îi doresc în continuare.

S-a discutat mult despre problemele financiare de la club. Bonusuri, salarii restante… Care este situația acum?

– Am avut discuții cu conducerea, am primit garanții foarte mari și cred că în doua zile se va rezolva, iar în cel mai scurt timp vom fi la zi. Nu suntem singurii în această situație, uitați-vă și la CFR Cluj că are probleme foarte mari. Avem încredere în conducere și ceea ce spun și mi-au garantat că în cel mai scurt timp vom fi la zi cu tot ce avem de luat. Au spus jucătorilor, au spus când și de unde vor veni banii. La noi nu este minciună. Se vorbește clar, bărbătește și de asta au mers lucrurile. Și jucătorii asta și-au dorit. Să li se spună în față, să nu fie plimbați cu vorbe. Asta s-a întâmplat. După meciul cu Craiova, președintele și primarul au venit să îi felicite pe băieți și le-au spus că într-o perioadă foarte scurtă vom rezolva toate problemele.

  • 44 de ani are Ilie Poenaru
  • 3 ani și 6 luni au trecut de când Poenaru a preluat Academica

  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT