Sport

Ilie Poenaru, reacție instant după criticile lui Mihai Stoica la adresa lui Cojocaru: ”Noi degeaba vorbim, pentru că arbitrii, din ce observ, mereu au alt regulament”

Mihai Stoica a criticat virulent arbitrajul din meciul UTA - FCSB 2-2 din Cupa României, iar antrenorul gazdelor, Ilie Poenaru, nu a rămas mai prejos.
20.10.2022 | 18:44
Ilie Poenaru reactie instant dupa criticile lui Mihai Stoica la adresa lui Cojocaru Noi degeaba vorbim pentru ca arbitrii din ce observ mereu au alt regulament
Ilie Poenaru nu consideră că FCSB a fost dezavantajată de Adrian Cojocaru, dar îi reproșează acestuia erori împotriva echipei sale și critică în termeni duri arbitrajele. FOTO:Sebastian Tataru/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Finalul ”roșu” al partidei din Cupa României Betano, UTA – FCSB 2-2, l-a înfuriat pe Mihai Stoica, managerul oaspeților. Acesta a avut o reacţie virulentă pe Facebook împotriva arbitrului Adrian Cojocaru, căruia i-a reproșat și decizii din alte meciuri. A venit imediat și o reacție din partea antrenorului arădenilor, Ilie Poenaru. Care consideră că FCSB nu a fost dezavantajată. Dar i-a dat dreptate lui Stoica vizavi de erorile de arbitraj.

”E normal să-și apere echipa, dar sunt justificate cartonașele pe care le-au primit”, spune Poenaru

După încheierea partidei de la Arad, Mihai Stoica l-a acuzat pe arbitrul Cojocaru, prin intermediul unei postări pe Facebook, că a greșit împotriva echipei al cărei manager este. Și, mai mult, l-a catalogat drept ”anti-FCSB”.

ADVERTISEMENT

”Am văzut multe în fotbal, dar un arbitru care să se comporte ca domnul Cojocaru, niciodată. Doar că meciul din seara asta nu iese din tipare.

Istoria a început la Chiajna, în prelungiri, când Marc i-a pus o talpă în spate lui Man. În careu. La 0-0. N-a dictat nimic.

ADVERTISEMENT

Istoria a continuat cu două penalty-uri comise de Armaș la un meci cu Voluntari câștigat în prelungiri sezonul trecut. Din nou, nimic. Ba nu, galben lui Tănase pentru simulare.

Anul ăsta cu Voluntari, VAR-ul a refuzat să vadă un henț al aceluiași Armaș. Vă las să ghiciți cine a fost arbitru VAR.

ADVERTISEMENT

P.S. Galben la Erico ignorat. Fault la Musi, idem, pe contraatac eliminarea lui Risto. Minutul 87, al doilea galben Benga, din nou ignore. A treia eliminare dictată în urma unui fault de joc”, a scris Stoica, pe Facebook.

Ilie Poenaru l-a contrazis pe Stoica în ceea ce privește opiniile legate de meciul de miercuri. “Îl știm pe Mihai, el tot timpul… E normal să-și apere echipa, dar sunt justificate cartonașele pe care le-au primit.

ADVERTISEMENT

Ok, poate se gândește că și noi ar fi trebuit să primim mult mai mult, dar trebuie să-i aduc aminte că au mai avut un roșu la Radunovic, la Stahl în prima repriză, în zona laterală.

Trebuia să mai primească un al doilea galben, în zona centrală, la Popescu, când îi dă cu mâna în față”, a comentat Poenaru la Sport Total FM.

”Arbitrajele sunt mult mai slabe decât campionatul trecut, la multe meciuri”

Pe de altă parte însă, Poenaru este de acord cu Mihai Stoica referitor la greșelile de arbitraj. Și afirmă că s-a înregistrat o scădere a calității prestației oficialilor care ar trebui să vegheze asupra respectării regulamentului.

”Până la urmă noi degeaba vorbim, atât eu, cât și Meme. Pentru că arbitrii, din ce observ, mereu au alt regulament când vrei să le ceri o explicație sau când vrei să vorbești cu ei. Tot timpul găsesc alt răspuns, au un alt răspuns la toate deciziile pe care le iau.

Dacă e să vorbim de arbitraj, suntem foarte frustrați de arbitraj de etape bune. Greșelile de arbitraj ne fac să pierdem puncte pentru că ei nu sunt ceea ce trebuie.

O spun și îmi asum: cred că arbitrajele sunt mult mai slabe decât campionatul trecut, la multe meciuri. Și de când cu acest VAR, stăm minute bune fără să jucăm.

Ni l-am dorit atât de mult încât vedem că păcătuim mai mult cu acest VAR. N-avem ce face, mergem înainte”, a concluzionat Poenaru.

ADVERTISEMENT