Life

Ilinca Vandici, la terapie pentru a îmbunătăți relația cu fiul său: ”Am învățat să-mi ascult copilul”. Video

Ilinca Vandici a vorbit despre relația cu fiul său, Zian, și despre cum s-a îmbunătățit aceasta, după ce a luat decizia să meargă la terapeut, în urma depresiei post-natale.
18.11.2021 | 15:38
Ilinca Vandici la terapie pentru a imbunatati relatia cu fiul sau Am invatat sami ascult copilul Video
Ilinca Vandici face terapie pentru a-și îmbunătăți relația cu fiul ei. Sursa: YouTube
ADVERTISEMENT

Invitată, miercuri, în emisiunea ”Teo Show”, la Kanal D, Ilinca Vandici a făcut noi dezvăluiri despre cum se simte în rolul de mamă. Prezentatoarea ”Bravo, ai stil” a mai vorbit în trecut despre faptul că merge la terapie, din cauza depresiei post-natale. Acum, ea a mărturisit că învață de la terapeut cum să fie o mamă bună și cum să-l asculte pe Zian, fiul său.

Ilinca Vandici face terapie pentru a-și îmbunătăți relația cu fiul său

Prezentatoarea ”Bravo, ai stil!” face terapie de mai multă vreme. După ce a născut, ea a suferit de depresie post-natală și a considerat necesar să caute ajutorul unui terapeut. De curând, prezentatoarea a introdus în ședințele de terapie lecții despre creșterea copilului.

ADVERTISEMENT

Ilinca Vandici își dorește să știe mai multe despre ce înseamnă să fie, cu adevărat, un sprijin pentru Zian. Ea a spus că nu este ușor, dar că a simțit că e ceva ce trebuie să facă, pentru binele celui mic.

Prezentatoarea e de părere că toți părinții ar trebui să profite de informațiile pe care le au la îndemână, peste tot în jurul lor.

ADVERTISEMENT

”Am învățat să-mi ascult copilul, să-l înțeleg. Eu credeam că fac, dar nu făceam real, nu puteam să-l înțeleg. În momentul în care un copil începe și urlă, el urlă dintr-un motiv anume, sau că vrea atenția ta sau că tu nu l-ai băgat în seamă și că el are nevoie de asta.”, a mărturisit Ilinca Vandici.

Prezentatoarea se declară mândră și mulțumită de sine, pentru că a luat decizia de a merge la terapeut. După părerea ei, relația cu fiul său, Zian, s-a îmbunătățit considerabil.

ADVERTISEMENT

Ce a învățat Ilinca Vandici din ședințele cu terapeutul său?

Pentru a le fi mai ușor să înțeleagă celor prezenți în platou, dar și celor de acasă, din fața micului ecran, Ilinca Vandici a oferit câteva exemple despre cum a ajutat-o terapia în relația cu copilul ei.

Un lucru simplu, la care mulți părinți părinți, probabil, nu se gândesc, este modul în care li se adresează celor mici.

ADVERTISEMENT

Ilinca a spus că e necesar să le vorbești direct copiilor, pentru a-i face pe aceștia să devină conștienți de propria persoană.

”Eu îi spun copilului meu: ‘Mami, vrei să mergem la mall?’. El nu e mama mea, el e copilul meu, eu sunt mama lui. Și îi spun ‘Iubirea mea, vrei să mergem la mall?’. Cumva, inclusiv toate vorbele astea, la nivel inconștient și emoțional, îl afectează.”, a spus Ilinca Vandici.

Chiar dacă nu conștientizează, după părerea Ilincăi, părinții le pun o povară celor mici pe umeri, doar prin simple apelative. Ea consideră că părinții își cresc copiii după un anumit model pe care, la rândul lor, l-au primit în viață. Uneori, acest drum nu este cel potrivit, și, cu ajutorul unui expert, aceste tendințe pot fi îndreptate.

”Tu, ca părinte, ai primit un pattern după care ți-ai trăit toată viața. Un tipar, un șablon, după care ți-ai trăit toată viața, pentru că, real, asta se întâmplă. Pe lângă a mă vindeca eu, pe mine, de lucrurile care trebuiesc vindecate, am ajuns și la partea asta cu copilul, care mi se pare esențială.

Sunt mândră și mulțumită de mine, că pot să fac asta pentru el, ca să-i dau mai bine decât am primit eu” , este părerea celebrei prezentatoare TV.

 

ADVERTISEMENT