News

Ilkay Gundogan a fost la un pas să rămână paralizat! Acum îl face uitat pe Kevin De Bruyne la Manchester City

14.02.2021 | 00:39
Ilkay Gundogan a fost la un pas sa ramana paralizat Acum il face uitat pe Kevin De Bruyne la Manchester City
ADVERTISEMENT

Ilkay Gundogan este noua senzație a Europei și pare că l-a făcut uitat pe Kevin De Bruyne la Manchester City. Puțini știu însă că neamțul de origine turcă a fost la un pas să renunțe la fotbal după ce a suferit o accidentare îngrozitoare.

Ajuns la 30 de ani, Gundogan este golgheterul din top cinci campionate ale Europei, iar fanii lui City deja au uitat de amărăciunea provocată de accidentarea lui Kevin de Bruyne.

ADVERTISEMENT

Gundogan are numai puțin de 11 goluri în ultimele 12 partide din Premier League, iar germanul a reușit câte o „dublă” în fața rivalelor la titlu Liverpool și Tottenham în ultimele două partide ale „cetățenilor”.

Gundogan e noul star al lui Manchester City, însă a trecut prin clipe de groază

Gundogan a reușit 11 goluri și o pasă de gol în 18 partide în acest sezon de Premier League și este evaluat la 40 de milioane de euro, conform transfermarkt.com. Însă, mijlocașul a suferit o accidentare groaznică la coloană pe când vrema când juca la Borussia Dortmund și era decis să renunțe definitiv la fotbal în sezonul 2013-2014. Numai că soarta i-a dat încă o șansă, după ce a stat pe bară mai bine de un an.

ADVERTISEMENT

A revenit direct în primul „11” și s-a întors la forma la care se afla cu un an înainte, când a ajuns cu Borussia Dortmund, în finala UEFA Champions League: „Mi-a luat nu mai puțin de 14 luni să îmi revin, Mi-a fost teamă să mă operez la coloană pentru că e foarte riscant pentru un fotbalist”, spunea cu regret la acea vreme Gundogan.

„Cineva mi-a spus la un moment dat că poate nu strălucesc pe teren, dar mereu îi ajut pe alții să o facă și chiar așa mă văd și eu”, spunea fotbalistul lui Manchester City. Mikel Arteta a fost cel care i-a făcut această caracterizare lui Gundogan, pe vremea când era antrenor secund la „cetățeni”, iar acum se pare că i-a venit în sfârșit rândul și lui să strălucească.

ADVERTISEMENT
  • 27.000.000 de euro a plătit Man City, în 2016, pentru transferul germanului de la Dortmund

Gundogan: „Mi-a fost extrem de frică. Nu știam dacă o să mai pot să joc fotbal vreodată!”

Fotbalistul care a fost la un pas să ajungă la Barcelona a vorbit despre accidentarea groaznică pe care a suferit-o pentru skysports.com. În cele din urmă, și-a luat inima în dinți și a acceptat să facă operația la coloană care îi putea salva cariera sau îl putea lăsa paralizat: „Mi-a fost extrem de frică. Nu știam dacă o să mai pot să joc fotbal vreodată. A fost foarte dificil, dur, dar cu sprijinul familiei, al prietenilor și al echipei, am reușit să trec peste toate”, a fost declarația emoționantă a germanului, care a dus-o pe City pe primul loc în Premier League.

Niciodată nu mi-am pierdut concentrarea, mereu am încercat să fiu aproape de echipă și în final am decis să fac operația. Am găsit un doctor extraordinar și se pare că a fost o decizie foarte bună. După doar trei luni de recuperare m-am întors la fotbal. Câteodată viața e foarte ciudată”, a fost concluzia jucătorului care a trecut prin clipe extrem de dificile.

ADVERTISEMENT

„Are o încredere extraordinară. Nimic nu îi distrage atenția, el nu are îndoieli. Iar în acest moment, joacă la un nivel atât de înalt încât știe că are puterea să influențeze jocul și să fie decisiv”, a spus Pep Guardiola despre cel mai în formă jucător din Premier League, chiar și înaintea lui Bruno Fernandes.

Gundogag are și un suflet mare. Cum a sprijinit micile afaceri din Manchester

Gundogan a lansat o campanie în plină pandemie pentru a sprijini micile afaceri din orașul Manchester, care sunt greu încercate în aceste luni din cauza coronavirusului. Astfel, mijlocașul lui Manchester a lansat o strângere de fonduri, iar premiul este o întâlnire virtuală cu fanii săi și chiar una în carne și oase, atunci când regulile vor permite acest lucru.

Ba, mai mult, golgheterul lui City pune la bătaie și tricouri de joc purtate la meciurile cu Chelsea, Crystal Palace, Manchester United și West Bromwich Albion, pentru care fanii pot licita, dar și ghetele purtate de fotbalist. Toate aceste vin bineînțeles la pachet cu un autograf din partea starului lui City: „Aș vrea să îi susțin astfel pe acești oameni minunați din Manchester în aceste vremuri dificile și în același timp să le ofer fanilor posibilitatea de a cumpăra ceva special într-un scop nobil”, a spus fotbalistul pentru site-ul clubului.

„Cu cât are mai multă libertate, cu atât va fi și mai eficient. E atât de inteligent în felul în care se mișcă pe teren și în cursele pe care le face că e aproape imposibil să fie oprit de adversari. Liverpool nu a știut cum să îl contracareze sau cum să gestioneze mișcările lui pe teren”,a dezvăluit o sursă din cadrul clubului pentru ESPN, după meciul cu Liverpool.

  • 11 goluri a marcat Gundogan în 18 partide de Premier League
  • 40.000.000 de euro e cota germanului conform transfermarkt.com
  • 30 iunie 2023 e data la care îi expiră contractul lui Gundogan cu Manchester City
  • 5 ani a jucat Gundogan pentru City
ADVERTISEMENT