Premier League

Imagine emoționantă. Câinele lui Emiliano Sala își așteaptă și acum stăpânul

05.02.2019 | 10:05
Imagine emotionanta Cainele lui Emiliano Sala isi asteapta si acum stapanul

Romina, sora fostului jucător de la FC Nantes Emiliano Sala, dispărut în urmă cu două săptămâni în timp ce se afla în avionul care urma să îl ducă la noua sa echipă, Cardiff City, a postat pe rețelele de socializare o imagine extrem de emoționantă, cutremurătoare. Este vorba fotografia câinelui lui Emiliano, Nala, care se vede cum stă nemișcat, în poziție de așteptare, sperând să își revadă stăpânul.

Ce e drept, fotografia a fost postată pe Twitter și pe Facebook pe data de 2 februarie, dată la care încă nu existau informații precise despre ceea ce s-a întâmplat cu avionul dispărut din radarele turnului de control deasupra Canalului Mânecii în seara zilei de 21 ianuarie, în timp ce efectua un zbor de la Nantes, fosta echipă a lui Emiliano, la Cardiff, viitoarea sa destinație sportivă.

Emiliano Sala s-a întors la Nantes și pentru a rezolva problema venirii lui Nala la Cardiff

În fotografie există și mesajul, la acea vreme încă optimist, al surorii lui Emiliano: “Și Nala te așteaptă, de asemeni”. Lângă imaginea tristă a câinelui pierdut cu privirea în zare Romina a așezat și un instantaneu care dovedește excelenta relație care era între Emiliano și patrupedul său, o prietenie remarcată imediat și de cei care au comentat imaginile.

După cum informează tabloidul Daily Mirror unul dintre motivele revenirii lui Emiliano Sala, după ce fusese în Țara Galilor, pentru a semna contractul cu Cardiff City, a fost tocmai Nala, jucătorul dorind foarte mult să aranjeze formalitățile necesare pentru ca și câinele să îl poată însoți cât mai repede la noua sa locație. Desigur, nu a fost singurul lucru pe care fostul golgeter al canarilor trebuia să îl rezolve la Nantes, dar printre problemele de rezolvat se afla pe listă și Nala.

Deși nu a jucat nici un minut pentru Cardiff, Sala este pentru fani o Pasăre albastră

Între timp povestea lui Emiliano se îndreaptă spre finalul tragic deja scontat de toată lumea. Epava avionului a fost identificată în apele Canalului Mânecii duminică, 3 februarie, de către echipa specializată în astfel de operațiuni aoceanografului David Mearns și deja s-a confirmat că se poate distinge clar existența unui trup neînsuflețit.

La Cardiff și la Nantes suporterii celor două echipe s-au unit în durerea familiei Sala și au transformat stadioanele în adevărate altare, unde au așezat mii de candele, de flori, de mesaje și de fotografii cu chipul celui dispărut. Fanii lui Cardiff, deși nu a apucat să joace nici măcar un minut pentru echipa lor, îl consideră pe veci o Pasăre albastră, porecla jucătorilor, de la culorile tradiționale ale clubului.