Life

Imagine impresionantă a mormântului lui Mihai Constantinescu. Cum arată la un an de la moartea artistului

28.10.2020 | 17:14
Imagine impresionantă a mormântului lui Mihai Constantinescu. Cum arată la un an de la moartea artistului
Imagine impresionantă a mormântului lui Mihai Constantinescu. Cum arată la un an de la moartea artistuluiSursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

La un an de la moartea lui Mihai Constantinescu, cu ocazia parastasului și a slujbei de pomenire a acestuia, vedem o imagine emoționantă a modului în care mormântul celebrului cântăreț arată și ne dăm seama că nu a fost uitat. El s-a stins din viață pe 29 octombrie 2019, după o lungă suferință.

Soția marelui artist, Simona Constantinescu, a organizat, pe data de 24 octombrie, parastasul de un an al regretatului cântăreț. Alături de ea s-au aflat apropiați ai cuplului dar și directorul adjunct al Uniuni Naţionale a Artiştilor din România – UNART, Daniela Teodora Daminescu.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe pagina de Facebook a lui Mihai Constantin au apărut imagini ale mormântului acestuia, dar și o postare emoționantă a Danielei Daminescu, un omagiu adus celui plecat dintre noi prea curând.

Imagine emoționantă la parastasul lui Mihai Constantin și omagiu impresionant adus cântărețului.

Imaginea mormântului lui Mihai Constantinescu
Imaginea mormântului lui Mihai Constantinescu
Sursa foto: Facebook

Cuvintele pe care directorul de la UNART le-a folosit pentru a descrie evenimentul și oamenii implicați au emoționat internetul: „ieri a avut loc slujba de comemorare și parastasul pentru Mihai Constantinescu. A trecut deja un an de când Mihai s-a întors în grădina Tatălui Ceresc. Jur împrejurul locului de veci, acolo unde Mihai se odihnește, este un mic colț de rai.”, este descrierea femeii cu privire la locul de veci al artistului.

ADVERTISEMENT

Aceasta a avut cuvinte superbe și pentru văduva marelui cântăreț: „iubirea infinită a Simonei pentru Mihai, durerea și dorul din sufletul ei, toate le regăsești privind locul unde Mihai doarme somnul de veci alături de părinții și sora sa. Ieri, uitându-mă la Simona, am descoperit -a câta oară- soția, sora, camaradul de drum pe care Mihai l-a divinizat și sunt sigură că și de acolo de sus o face și are și de ce. Simona este simbolul pur al femeii adevărate și foarte puternice (desi aparent fragila), reper și model de demnitate și dăruire necondiționată, așa cum îi șade bine oricărei femei.”

„La sfârșitul slujbei, preotul -apropiat al familiei Mihai și Simona Constantinescu- a ținut o scută prelegere, excepțională, atât de emoționantă și pătrunzătoare pe care ar trebui să o ascultăm foarte des, să încercam să o aprofundăm, să o înțelegem și să o și urmăm. Ne-ar prinde bine tuturor.

A fost o zi de sâmbătă în care noi, toți cei prezenți am trăit momente de liniște și încărcare spirituala și sunt sigură că Mihai s-a bucurat și este mulțumit. Somn liniștit în pace și odihnă veșnică, Mihai! Melodiile, candoarea, zâmbetul și bunătatea ta ne vor însoți mereu! Te iubim acum și mereu!”, este mesajul care i-a emoționat pe cei ce l-au citit.

ADVERTISEMENT

La rândul ei, Simona Constantinescu i-a mulțumit pentru cuvintele frumoase. Aceasta îi duce dorul celui care i-a fost partener de viață, dar este recunoscătoare pentru amintirile ce i-au rămas. Ea a mărturist că artistul i-a apărut în vis de două ori în ultimul an. „Mi-a spus ceva pe care prefer să-l țin doar pentru mine. Va fi secretul pe care-l iau cu mine în mormânt. Dar celor care l-au iubit le spun că Mihai mi-a spus că e bine acolo unde e, adăugând doar atât !.

În tot acest an am fost, aproape zilnic, la mormântul său, din Cimitirul Militar Ghencea. Lumea mai trece și azi pe acolo și aprinde lumănări sau lasă acolo câte un disc de vinil cu melodiile sale.”, a declarat ea pentru playtech.ro.

Povestea de dragoste dintre cei doi s-a întins pe o perioadă de mai bine de 20 de ani, dar a fost ținută departe de ochii lumi. Relația a fost oficializată în 2017.

ADVERTISEMENT

Marele artist s-a stins din viață la 73 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. El își petrecuse ultimele 6 luni ale vieții pe un pat de spital, în comă. Primul stop cardiac a avut loc în luna mai, urmat de alte două. Artistul a fost salvat de medici în toate primele 3 cazuri, cel de al patrulea fiindu-i fatal.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri