Sport

Imagine memorabilă înainte de finala UEFA Champions League. Reece James și Phil Foden în prim plan. Foto

O imagine senzațională a devenit virală pe internet înainte de finala Champions League dintre Chelsea și Manchester City, cu Reece James si Phil Foden în prim plan.
28.05.2021 | 10:36
Imagine memorabila inainte de finala UEFA Champions League Reece James si Phil Foden in prim plan Foto
ADVERTISEMENT

Confruntarea bogaților din Premier League va avea un nou episod, de data aceasta în finala UEFA Champions League, trofeu pe care „cetățenii” visează să îl câștige de ani de zile, de când echipa a fost preluată de șeicul Mansour.

Astfel, trofeul va rămâne cu siguranță în Anglia, ceea ce înseamnă că va ajunge pentru a 13-a oară în istorie în Albion, depășind Italia și la cinci cupe distanță de Spania, ale cărei echipe au câștigat de 18 ori trofeul.

ADVERTISEMENT

Imaginea devenită virală pe internet cu Reece James și Phil Foden înainte de Manchester City – Chelsea

Reece James, fundașul dreapta a lui Chelsea, a postat pe Twitter o fotografie de colecție în care apare împreună cu Phil Foden, la un meci disputat în urmă cu șapte ani, când cei doi erau doar niște copii care visau să ajungă fotbaliști și se duelau pe teren la academia celor două cluburi.

Reece James si Phil Foden in 2014 la un meci de copii si juniori intre Chelsea si Manchester City. Reece avea 14 ani, in timp ce Phil avea doar 13.
Reece James si Phil Foden in 2014 la un meci de copii si juniori intre Chelsea si Manchester City. Reece avea 14 ani, in timp ce Phil avea doar 13.

Tânărul fundaș al celor de la Chelsea și-a adus aminte de confruntarea cu Phil Foden înainte de duelul-șoc care avea loc sâmbătă, de la ora 22:00, pe stadionul „Estadio Dragao” din Porto și a postat o fotografie de la un meci din Liga Elitelor, spre satisfacția fanilor.

ADVERTISEMENT

Reece James a jucat 46 de meciuri în acest sezon și este evaluat la 40 de milioane de euro conform transfermarkt. Între 2006 și 2018 a evoluat la Academia de copii și juniori a celor de la Chelsea, după care a făcut pasul la echipa mare. În acest sezon al Ligii Campionilor a jucat de nouă ori, a oferit o pasă de gol și are șanse mari să fie titular în finala de sâmbătă împotriva lui Phil Foden, vechiul său adversar din urmă cu șapte ani.

Phil Foden, unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Manchester City

De celalaltă parte, Phil Foden, mijlocașul de 20 de ani al celor de la Manchester City a fost unul dintre cei mai buni jucători în acest sezon. Chiar dacă a jucat mai puțin în Premier League, Foden a strâns 49 de meciuri, o cifră uriașă pentru un fotbalist atât de tânăr.

ADVERTISEMENT

Evaluat la 70 de milioane de euro, Foden a marcat de 16 ori și a oferit alte zece asisst-uri. În Champions League a făcut unele dintre cele mai bune meciuri ale sale în tricoul lui City, reușind să marcheze de trei ori, la care se adaugă și trei pase decisive în 12 partide.

Chiar dacă Manchester City a câștigat Premier League la 19 puncte de Chelsea, care a terminat doar pe patru, „The Blues” a reușit să câștige cu 2-1 ultimul meci direct disputat în campionat și ar putea avea un ascendent moral în meciul de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Sergio Aguero, la ultimul meci în tricoul lui Manchester City

Sergio Aguro o va părăsi pe Manchester City în această vară după zece ani petrecuți pe Eithad, unde a jucat pentru ultima oară în fața celor de la Everton. Atacantul argentinian a marcat o dublă în doar cinci minute, în victoria cu 5-0 și a devenit cel mai bun marcator din istoria Premier League.

Aguero a ajuns la 184 de goluri pentru Manchester City și a doborât recordul lui Wayne Rooney, care reușise 183 de goluri pentru rivala Manchester United. Acestă performanță se referă la golurile marcate pentru o singură echipă din Anglia, ceea ce nimeni altcineva nu a mai reușit până acum.

De altfel, Aguero declara în 2014 că va rămâne la Manchester City până când va reuși să câștige UEFA Champions League, ceea ce ar putea în sfârșit să se întâmple chiar la ultimul său meci: „Nu numai că voi rămâne cei patru ani de contract pe care îi mai am și să fac opt în total. O să stau și mai mult. Rămân până câștigăm UEFA Champions League”, a fost promisiunea lui Aguero pentru fanii care l-au îndrăgit foarte mult. Argentinianul va avea chiar o statuie în fața stadionului.

  • 7 ani au trecut de la meciul de juniori dintre Reece James și Phil Foden
  • 40.000.000 de euro e cota lui Reece James la 21 de ani
  • 70.000.000 de euro e cota lui Phil Foden la 20 de ani
  • 46 de meciuri a jucat Reece James în acest sezon la Chelsea: a marcat 1 gol și a dat 5 pase decisive
  • 49 de meciuri a jucat Phil Foden în acest sezon la City: a marcat 16 goluri și a dat 10 pase decisive
ADVERTISEMENT