News

Imagine rară din copilăria președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, alături de mama lui. Cu ce se ocupă tatăl liderului de la Kiev

FANATIK vă prezintă o imagine rară cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care apare alături de mama lui, pe vremea când era un simplu copil și nu își imaginea anvergura pe care urma s-o capete persoana lui.
11.03.2022 | 12:59
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, alături de părinți
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski este omul momentului pe planetă. Din momentul în care numele său a devenit cunoscut peste tot, familia acestuia a fost ”vânată” de presă, în ideea că oamenii vor să știe cât mai multe lucruri despre cei care îl înconjoară.

Volodimir Zelenski, imagine rară din copilărie alături de mama lui, Rimma

Președintele Ucrainei este singur la părinți. Relația cu cei care l-au crescut a fost dintotdeauna una cu totul specială. Părinții liderului de la Kiev, Oleksander și Rimma, au fost alături de fiul lor în orice decizie a luat în viață. Pentru asta, politicianul le este recunoscător în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare circulă o imagine extrem de rară în care Volodimir apare alături de mama lui, pe vremea când avea doar câțiva anișori. Apropiat mai mult de mamă, însă cu un respect deosebit față de tatăl lui, un reputat om de știință, Zelenski apare în fotografie extrem de fericit în brațele celei care i-a dat viață.

Mama președintelui ucrainean are 71 de ani, iar tatăl are 78. Despre mama președintelui există puține informații publice. Când vine vorba despre seniorul familiei, Oleksander, aflăm că acesta este unul din cei mai respectați oameni de știință din Ucraina, specializat în cibernetică.

ADVERTISEMENT
Volodimir Zelenski, în brațele mamei sale, Rimma. Foto: Twitter

Cine este și cu ce se ocupă tatăl liderului de la Kiev

Oleksander Zelenski a lucrat ca minier și este specializat în automatizarea suportului geologic și de topografie. Este și doctor în științe tehnice. Tatăl președintelui ucrainean este totodată și șeful Departamentului de Cibernetică și Hardware de Calcul al Universității de Stat Kryvyi Rih din anul 1995.

Tatăl lui Volodimir s-a născut chiar în Kryvyi Rih, în Ucraina sovietică, pe 23 decembrie 1947. Conform istoricului familiei liderului de la Kiev, nu este de mirare rezistența pe care acesta o are în războiul dus de ruși în Ucraina. Asta deoarece bunicul său, Semyon (Simion) Ivanovych Zelenski a luptat în Divizia 57 a Armatei Roșii. Acesta și-a riscat viața în perioada celui de-al doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Oleksandr Zelensky și-a obținut diploma de licență în inginerie electrică de la Universitatea de Stat Kryvyi Rih în 1972. În 1983, și-a susținut disertația la Universitatea de Stat de Mine din Moscova. Lucrarea a fost intitulată „Calcul automat al rezervelor de minereu de fier în cariera ICS”. 

Pe lângă familia căreia îi poartă un deosebit respect, Volodimir Zelenski are parte și de un alt sprijin important în războiul din Ucraina, în persoana soției sale, Olena. Aceasta rezistă alături de soțul ei invaziei rusești. A ieșit deseori în public pentru a relata despre ororile care se produc în țara ei. A făcut multe apeluri pentru încetarea crimelor din Ucraina.

ADVERTISEMENT
Tags: