Fotbal international

Imaginea anului vine din Turcia! Ultrașii din Istanbul, gest superb pentru medicii aflați în luptă cu pandemia. Video

21.04.2020 | 15:52
Imaginea anului vine din Turcia Ultrasii din Istanbul gest superb pentru medicii aflati in lupta cu pandemia Video
ADVERTISEMENT

Unele dintre cele mai impresionante imagini ale acestui an vin din Turcia. Ultrașii au așteptat o ambulanță în stradă, cu torțe și fumigene aprinse, pentru a-și arăta aprecierea pentru medicii aflați în luptă directă cu pandemia de coronavirus.

Gest superb al ultrașilor pentru medicii din Istanbul

Turcia se confruntă în această perioadă, precum aproape întreaga Planetă, cu pandemia de coronavirus, fiind confirmate peste 90.000 de cazuri de infectare și 2.000 de decese.

ADVERTISEMENT

Ultrașii echipelor de fotbal s-au aflat, în ultimele săptămâni, într-o perioadă de liniște, competițiile fiind suspendate, dar au găsit o modalitate de a-și aduce aminte de serile din peluză.

În Istanbul, suporterii au întâmpinat o ambulanță cu torțe, fumigene și cântece, așa cum ar fi făcut-o și cu autocarul echipei favorite, pentru a-și arăta recunoștința față de medicii aflați în luptă cu pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci s-a jucat pe 17 martie

Liga Profesionistă de Fotbal din Turcia a luat decizia de a suspenda campionatul mai târziu decât multe dintre forurile europene.

Ultimul meci disputat în Superliga din Turcia a fost pe 17 martie, când Goztepe a învins Rizespor cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a înregistrat patru meciuri consecutive fără victorie înainte de suspendarea campionatului și ocupă locul nouă în clasamentul primei ligi din Turcia, cu 32 de puncte, la șapte în fața primei poziții retrogradabile.

Tehnicianul român a plecat din Turcia, cu un avion privat, la patru zile după suspendarea campionatului și, din România, le-a transmis un mesaj de încurajare suporterilor.

ADVERTISEMENT

Trecem prin vremuri grele. Pandemia de coronavirus a lovit întreaga lume. Mesajul meu să staţi în casă. Cel mai important acum este sănătatea voastră şi a familiei voastre.

Oamenii din Turcia au fost foarte generoşi cu mine. Le mulţumesc şi îi rog să trateze foarte serios această situaţie şi să ia toate măsurile de protecţie. Până la urmă, vom învinge acest virus, împreună”, a transmis antrenorul român.

ADVERTISEMENT