News

Imaginea care a făcut înconjurul lumii. Bebeluș salvat din apele înghețate ale Mediteranei

O imagine în care un bebeluș al unor migranți a fost salvat din apele Meditaranei a făcut înconjurul lumii.
20.05.2021 | 15:36
Imaginea care a facut inconjurul lumii Bebelus salvat din apele inghetate ale Mediteranei
Imaginea care a făcut înconjurul lumii. Bebeluș salvat din apele înghețate ale Mediteranei. Sursa Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Imagini emoționante cu salvarea unui bebeluș de aproape 3 luni au devenit virale. Copilul unor migranți marocani a fost salvat de la înec de un polițist al Gărzii Civile spaniole. Acesta a declarat că nu știa dacă micuțul mai trăiește.

Bebelușul fusese scăpat din brațe de mama sa.  În ziua în care au fost surprinse imaginile, peste 8.000 de migranți au ajuns în sudul Spaniei.

ADVERTISEMENT

Imaginea care a făcut înconjurul lumii

Un polițist a reușit să salveze un nou-născut din apele înghețate ale mării la Ceuta. În fotografia care a făcut înconjurul lumii se vede un bărbat care ține deasupra apei bebelușul unor migranți.

Micuțul era ținut de mama sa, care plutea în apele Mediteranei.  După ce Garda de Coastă a postat fotografia s-a aflat că salvatorul este Juan Francisco Valle.

ADVERTISEMENT

Polițistul de 41 de ani a povestit pentru mai multe publicații ce s-a întâmplat în acea zi. În momentul în care l-a salvat copilașul abia mai respira.

“Era înghețat și nu știam dacă mai trăiește”

Juan Francisco Valle spune că este foarte greu ca cineva să-și dea seama ce au în spate migranții care încearcă să ajungă la mal.

ADVERTISEMENT

“Am apucat copilul, era înghețat, complet palid, nu mișca deloc… Sincer, nu știam dacă trăiește sau a murit.

Nu mi-am dat seama nici dacă este fată sau băiat. Este bine că am putut să-l salvez, pentru că este foarte greu să ne dăm seama ce duc în spate migranții care înoată. Dacă au haine, bagaje sau dacă își duc copiii”, a spus polițistul spaniol.

ADVERTISEMENT

Juan Francisco Valle lucrează la garda Civilă de 12 ani și face parte dintr-o echipă special antrenată în salvări pe mare. În ultima perioadă spaniolii se confruntă cu o reală problemă.

Mii de migranți din Africa încearcă să ajungă în Spania unde speră să aibă o viață mai bună. În ziua în care Valle a salvat bebelușul din valuri, peste 8000 de persoane au ajuns în zonele Ceuta și Melila. Aceștia vin fie pe mare, fie sar gardurile de la graniță. Alții ajung și pe jos când este reflux.

Guvernul de la Madrid a acuzat deja autoritățile marocane de pasivitate.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: