News

Imaginea disperării la Spitalul Județean Buzău. Triajul se face pe holuri, iar la ATI nu sunt locuri

Deputatul Gabriel Avrămescu trage un semnal de alarmă asupra situației de la spitalul buzoian și face un apel la vaccinare.
17.10.2021 | 20:09
Imaginea disperarii la Spitalul Judetean Buzau Triajul se face pe holuri iar la ATI nu sunt locuri
ADVERTISEMENT

Deputatul PNL de Buzău a postat pe pagina sa de Facebook două fotografii însoțite de un mesaj un mesaj referitor la situația cu care se confruntă Spitalul Județean Buzău din cauza numărului mare de pacienți cu Covid-19.

Imaginea disperării la Spitalul Județean Buzău. Triajul se face pe holuri, iar la ATI nu sunt locuri

Avrămescu a intenționat astfel să tragă un semnal de alarmă referitoare la situația disperată în care se află unitatea medicală din cauza numărului foarte mare de cazuri de Covid.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2 triajul s-a mutat pe holurile spitalului.

„Aceasta este imaginea disperării. Se întâmplă acum, la Spitalul Județean din Buzău. Din cauza valului de persoane infectate cu Covid, triajul s-a mutat pe holuri.

ADVERTISEMENT

Locuri la terapie intensivă nu mai sunt demult. Dacă Spitalul Județean intră în colaps, județul nostru rămâne fără sistem de sănătate”, a scris Gabriel Avrămescu.

Deputatul face și un apel la vaccinare spunând că deși suntem într-un adevărat război cu virusul, vaccinul este cea mai importantă armă pe care o avem în acest moment.

ADVERTISEMENT

„Suntem în război cu un virus parșiv care ne poate ataca oricând mama, sora, fratele. Avem însă arme.
Avem VACCINUL!

E timpul să fim responsabili, să ne protejăm și să îi protejam pe cei dragi, să ne păzim familia și viața. Buzăul este încă sub media națională la rata de vaccinare. Putem schimba acest lucru, putem învinge împreună!

ADVERTISEMENT

Acum este momentul să lăsăm deoparte luptele politice, sa lăsăm deoparte tot ce ne dezbină și să privim către ceea ce ne unește! În fața suferinței și a morții suntem egali. Să punem pe primul loc sănătatea și viața!”, a mai scris Gabriel Avrămescu.

Peste 11.500 de cazuri noi de COVID-19 și 299 de decese

Peste 11.500 de cazuri noi de COVID-19 și 299 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore la nivelul întregii țări. De asemenea sunt peste 1.700 de pacienţi la ATI.

De remarcat că 431 de copii cu COVID-19 se află în spital, 37 dintre ei fiind la ATI.

Potrivit informării oficiale, până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5.685 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.238.832 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 217 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

ADVERTISEMENT
Tags: