Premier League

Imaginea săptămânii. Jucătorii lui Leicester au călătorit peste 19.000 de kilometri ca să asiste la funeraliile patronului

04.11.2018 | 19:56
Imaginea saptamanii Jucatorii lui Leicester au calatorit peste 19000 de kilometri ca sa asiste la funeraliile patronului

Trupul neînsuflețit al lui Vichai Srivaddhanaprabha, fostul patron al clubului de fotbal Leicester City, din Premier League, a fost depus pe 3 noiembrie la templul din Bangkok, iar funeraliile vor dura o săptămână.

După ce au câștigat partida jucată în deplasare împotriva lui Cardiff, jucătorii lui Leicester au zburat cu avionul direct în Thailanda, parcurgând o distanță de aproximativ 19.400 de kilometri. Cum au ajuns acolo, aceștia s-au rugat pentru patronul lor trecut în neființă în urma unui accident de elicopter.

Jamie Vardy a oferit imaginea săptămânii, atacantul rugându-se în genunchi pentru fostul său patron.

Jucătorii lui Leicester au călătorit peste 19.000 de kilometri

Întreaga echipă se va întoarce în Anglia în cursul zilei de luni, urmând a pregăti un alt meci important din Premier League, cel cu Burnley, de pe teren propriu. Dacă se va impune și în acel joc, Leicester poate intra în top 8 din campionatul Angliei.

Jucătorii lui Leicester la templul din Bangkok
Jucătorii lui Leicester la templul din Bangkok

Leicester s-a impus cu 1-0 împotriva lui Cardiff, la primul meci după trecerea în neființă a patronului Vichai Srivaddhanaprabha, unicul gol al partidei fiind marcat de Gray în minutul 55. Marcatorul și-a dat jos tricoul pentru a afișa mesajul „Pentru Khun Vichai”. Interesant este că arbitrul acelei partide n-a ținut cont de momentul special și i-a arătat lui Gray cartonașul galben, așa cum arată în regulament.

Sub conducerea patronului thailandez, Leicester a scris istorie în sezonul 2015-16, atunci când a cucerit primul său titlu național din istorie. A fost poate cea mai mare surpriză din istoria fotbalului englez. Nimeni nu anticipa un asemenea deznodământ la startul sezonului, mai ales că favorite erau echipe de top la nivel european: Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool și Arsenal.

Leicester a reușit să rămână în prima ligă și după acel succes grandios, ba chiar la un nivel bun, terminând fiecare sezon departe de zona retrogradării.