News

Imaginea zilei de la inundațiile din Italia. Trei români, îmbrățișați în fața furiei naturii, după ce mașina lor a fost luată de ape

Scene dramatice în Italia, stat care se confruntă de câteva zile cu inundații puternice. Trei tineri au fost dați dispăruți.
01.06.2024 | 10:30
Imaginea zilei de la inundatiile din Italia Trei romani imbratisati in fata furiei naturii dupa ce masina lor a fost luata de ape
Trei tineri aflați într-o mașină cu numere de România au fost prinși în mijlocul vâltorii, la inundațiile din Italia / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Observator
ADVERTISEMENT

Trei tineri care circulau cu o mașină cu numere de România au fost filmați îmbrățișați, în mijlocul șuvoaielor dezlănțuite, în Italia. Este vorba despre două fete și un băiat.

Tinerii au fost luați de ape și au dispărut fără urmă

Imaginile au fost surprinse de un amator, cu puțin timp înainte ca tinerii să dispară fără urmă, după ce anterior, și mașina lor fusese luată de apă.

ADVERTISEMENT

Oamenii din zonă au chemat de urgență autoritățile, care au început căutările, însă fără rezultat. În operațiune au fost folosite mai multe bărci pneumatice, dar și un elicopter.

Presa din Italia acreditează ideea că cei trei tineri ar fi fost români, ținând cont că mașina în care se aflau, un autoturism marca BMW, era înmatriculată în țara noastră. Totuși, până în acest moment, identitatea tinerilor nu este cunoscută.

ADVERTISEMENT

Românii înghițiți de ape în Italia ar fi din Satu Mare. Reacția MAE

Scena s-a petrecut în zona localității Premariacco, acolo unde zeci de scafandri și pompieri au extins căutările până la confluența râurilor Natisone și Torre. De asemenea, Serviciul de Protecție Civilă verifică imaginile de la stația hidroelectrică din Manzano, în speranța că vor găsi indicii relevante referitoare la acest caz.

Antena 3 anunță că tinerii ar putea fi din Satu Mare, însă informația nu a putut fi confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT

“Până la acest moment, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia persoanelor dispărute”, au reacționat reprezentanții MAE.

În urma relatărilor presei, Consulatul General al României la Trieste s-a autosesizat cu privire la dispariția a trei persoane, posibil de origine română. Instituția a solicitat de urgență informații suplimentare de la autoritățile italiene.

ADVERTISEMENT

Unde pot suna românii prinși de inundații în Italia

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al oficiului consular: +393408821688.

De asemenea, ei pot primi asistență consulară la numerele de telefon: +39040411652, +390404528136, +39040416350; apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

ADVERTISEMENT
Tags: