News

Imaginea zilei în România, în lupta cu coronavirusul. Cum arată fața unui cadru medical după o zi de muncă

04.04.2020 | 22:07
Imaginea zilei in Romania in lupta cu coronavirusul Cum arata fata unui cadru medical dupa o zi de munca
ADVERTISEMENT

Medicii din România sunt în această perioadă în război cu epidemia de coronavirus care a lovit puternic țara noastră.

Majoritatea sunt extenuați după zeci de ore de muncă, protejați de un echipament care le îngreunează munca, însă le-o face mai sigură.

ADVERTISEMENT

Medicul din Iași care a impresionat România

Este și cazul tânărului medic Vlad Ghețu, asistent medical la SMURD. Imaginea cu bărbatul după ce și-a dat jos masca de protecție pe care o purtase câteva ore a fost făcută publică de jurnalistul Claudiu Pândaru, pe pagina sa de Facebook.

„Imaginea acestui om m-a impresionat. Am stat astăzi de vorbă, la Digi24 HD, cu tânărul cadru medical Vlad Ghețu, student în anul 4 la medicină și asistent medical la SMURD.

ADVERTISEMENT

Un om modest care își face treaba, la fel ca alții zeci de mii de medici, asistenți, infirmieri”, a explicat jurnalistul.

Internauții au apreciat fotografia și și-au manifestat solidaritatea cu sistemul medical din România. „Gândurile noastre bune se îndreaptă spre d-voastră. Sa avem grija de noi cu toții, chiar și medicii deși in situația data sunt f. f. solicitați”, a scris Ana.

ADVERTISEMENT

„Oamenii ăștia au cerut nu 500 de euro, au spus că nu au nevoie de acei bani. Au cerut pensie de urmaș, in cazul in care vor muri. O dovadă de patriotism și al datoriei fata de țară!”, a completat un alt cititor.

Sute de mesaje de „respect” au împânzit rețelele sociale, semn că efortul medicilor este apreciat la scară largă de către societatea românească.

ADVERTISEMENT

Excepție de la aplauzele cetățenilor fac medicii care au preferat să „dezerteze” în lupta cu coronavirus. Unii au demisionat pentru că nu aveau materiale de protecție, în timp ce alții au spus „pas” pentru că se tem.

ADVERTISEMENT