Sport

Imagini apocaliptice după eliminarea Danemarcei de la Euro 2020. Nordicii au lăsat prăpăd în urma lor. Video

Danemarca a jucat a patra semifinală din istorie la un Campionat European. Eliminarea, de miercuri, după meciul cu Anglia, a fost greu suportată de fanii nordici.
08.07.2021 | 11:46
Imagini apocaliptice dupa eliminarea Danemarcei de la Euro 2020 Nordicii au lasat prapad in urma lor Video
ADVERTISEMENT

Presa din Danemarca a publicat imagini cu dezastrul lăsat în urmă de fanii nordici în piața special amenajată în Copenhaga.

Recunoscuți pentru valorile morale pe care le promovează, nordicii au uitat de acestea și au lăsat în urma lor un veritabil prăpăd.

ADVERTISEMENT

Deplorabila imagine a eșecului

Danemarca a deschis scorul în semifinala cu Anglia, prin Mikkel Damsgaard, dar bucuria a fost de scurtă durată. Căpitanul Simon Kjaer și-a învins propriul portar cu o execuție nefericită și a transformat visul într-un coșmar.

Anglia s-a impus cu 2-1, după prelungiri, după un penalty controversat acordat de arbitrul olandez Danny Makkelie.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au oferit danezilor doar 5.000 de bilete pentru a urmări de pe Wembley confruntarea istorică cu Anglia. Alte câteva mii de fani ai naționalei lui Christian Eriksen au văzut meciul în piața Øksnehallen, aproape de Gara Centrală din Copenhaga.

Dezamăgiți de rezultatul final, danezii au lăsat o imagine dezolantă în urma lor. Piața special amenajată pentru ca fanii să urmărească meciurile echipei naționale arăta ca după război.

ADVERTISEMENT

”O stare de spirit deprimantă. Lăzi de bere abandonate, cutii călcate în picioare, scaune care zac pe pământ, aceasta este imaginea eșecului. Parcă oamenii au uitat să se mai bucure”, au titrat jurnaliștii de la bt.dk. Aceștia au postat și un clip video cu imaginile de zolante de la Copenhaga, pe care îl puteți vizopna AICI.

Lacrimile căpitanului Simon Kjaer

Înfrângerea suferită în semifinalele Campionatului European, scor 1-2, pe Stadionul Wembley din Londra, în fața reprezentativei Angliei, i-a dărâmat și pe jucătorii danezi.

ADVERTISEMENT

Cu atât mai mult cu cât s-a produs în urma unui penalty controversat dictat fără ca olandezul Danny Makkelie să consulte arbitrajul video.

Cel mai afectat a fost chiar căpitanul Simon Kjaer, cel care a înscris în propria poartă, cu șase minute înaintea pauzei.

Liderul din teren al nordicilor s-a prăbușit realmente pe gazon, după ultimul fluier și a izbucnit în lacrimi. Ajuns la 32 de ani, pentru jucătorul lui AC Milan acesta ar putea fi ultimul Turneu Final de Campionat European.

ADVERTISEMENT