News

Imagini apocaliptice în California, după incediile devastatoare. Cerul s-a înroșit. Foto

10.09.2020 | 21:19
Imagini apocaliptice in California dupa incediile devastatoare Cerul sa inrosit Foto
ADVERTISEMENT

Cel puțin 7 oameni au murit în incendiile de vegetație care au cuprins peste 1 milion de hectare din vestul Statelor Unite ale Americii.

Nu mai puțin de 85 de focare de incendiu ard în California și în alte zone din vestul țării, fiind cuprinse de flăcări peste 1 milion de hectare de păduri.

ADVERTISEMENT

Din păcate, șapte persoane și-au pierdut viața în urma acestor incendii apocaliptice cum nu s-au mai văzut în America de multă vreme.

California e sub flăcări. Imagini apocaliptice din vestul Statelor Unite ale Americii

Sute de case au fost distruse și cerul a devenit roșu, astfel că ziua a părut ca un peisaj despins dintr-un film distopic, de după sfârșitul lumii.

ADVERTISEMENT

Peste 85 de astfel de incendii forestiere ard în prezent în California, Oregon și Washington, comunități întregi de oameni fiind nevoite să își părăsească locuințele, din cauza flăcărilor.

Cel puțin șapte persoane au murit, trei în Oregon, trei în California și una în statul Washington. Vânturile puternice și aerul uscat au contribuit din plin la răspândirea flăcărilor și au împiedicat intervenția pompierilor și a elicopterelor de salvare, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

Un nor de fum a acoperit majoritatea statului California, astfel că în timpul zilei cerul e roșu și oamenii se simt într-un film science fiction.

Particulele de fum împrăștie lumină albastră și permit doar luminii galbene-portocalii-roșii să ajungă la suprafață, determinând cerul să pară portocaliu”, au transmis cei de la Departamentul privind Calitatea Aerului din California.

ADVERTISEMENT

Printre victimele incendiilor se află un băiat de 12 ani și bunica sa, care s-au ascuns într-o mașină. Guvernatorul statului Oregon, Kate Brown, le-a transmis oamenilor să se pregătească sufletește „de cea mai mare pierdere de vieți din cauza incendiilor din istoria statului”.

La Washington, o familie a fost surprinsă de flăcări. Părinții au ajuns la un spital din Seattle cu arsuri de gradul III, însă fiul lor în vârstă de 1 an a murit.

Un pompier se luptă cu flăcările
Un pompier se luptă cu flăcările. Foto: Hepta
Incendiile puternice au cuprins vestul SUA
Incendiile puternice au cuprins vestul SUA. Foto: Hepta
Cerul a devenit roșu în San Francisco
Cerul a devenit roșu în San Francisco. Foto: Hepta
Orașul San Francisco e acoperit de smog
Orașul San Francisco e acoperit de smog. Foto: Hepta

Imaginile cu incendiile din SUA sunt cu adevărat impresionante, însă oamenii se confruntă cu o catastrofă nemaivăzută în ultimii ani.

ADVERTISEMENT