Fotbal intern

Imagini cu gazonul de pe Arena Națională. Arată impecabil înainte de FCSB – Dinamo. FOTO EXCLUSIV

05.10.2019 | 12:36
Gazonul de pe Arena Națională arată impecabil înaintea derby-ului FCSB - Dinamo
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre FCSB și Dinamo are loc azi, de la ora 20.30, pe Arena Națională, iar FANATIK vă prezintă imagini cu gazonul celui mai mare stadion din România. Suprafața de joc arată impecabil, iar organizatorii s-au deplasat la arenă în dimineața partidei pentru a pune la punct toate detaliile. VEZI ÎN GALERIA DE MAI SUS MAI MULTE IMAGINI!

Imagini cu gazonul de pe Arena Națională înainte de FCSB – Dinamo

Gazonul de pe Arena Națională a fost schimbat înaintea meciului pe care echipa națională a României l-a jucat cu Spania, scor 1-2, iar achiziția, transportu și montajul au costat 230.000 de euro, sumă standard la nivel european. FCSB a jucat cu CFR Cluj pe cel mai mare stadion din România în sezonul 2019 – 2020, iar acesta va fi al doilea pentru formația roș-albastră pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Din momentul schimbării suprafeței de joc s-au jucat doar două meciuri pe Arena Națională: România – Spania, scor 1-2, în preliminariile Campionatului European 2020, și FCSB – CFR Cluj, scor 0-0, în etapa 10 din Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, derby-ul dintre vicecampioana României și Dinamo București va fi al 3-lea de la înlocuirea gazonului.

Angajații se ocupau de detaliile ce țin de gazon înaintea derby-ului FCSB – Dinamo

Gazonul a fost înlocuit în cinci zile

Noul gazon de pe Arena Națională a fost înlocuit într-un termen record de cinci zile, după ce ultima schimbare a avut loc  în anul 2017, iar de atunci până în prezent, cel mai mare stadion din România a găzduit 50 de meciuri de fotbal, dar și alte evenimente cum ar fi concertele: Metalicași Ed. Sheeran.

ADVERTISEMENT
  • FCSB – Dinamo, ora 20.30, în etapa 12 din Casa Pariurilor Liga 1, LIVE VIDEO pe FANATIK

“Este o tehnologie nouă și un gazon de foarte bună calitate, prin urmare nu vom avea surprize ca jucătorii să fie încurcați pe teren de gazonul care așa cum s-a văzut la alte emciuri s-a desprins. Acest gazon este schimbat după 2 ani, așa cum știți ultima schimbare a avut loc în 2017. Avem un contract cadru pe o perioadă de patru ani în valoare de aproximativ patru milioane de euro. Acest gazon, incluzând aici atât achiziția, transportul și montajul, a costat în jur de 230 – 240.000 de euro, este suma standard pentru întreaga Europă“, declara Gabriela Firea în momentul schimbării gazonului.

Dinamo, fără victorie pe Arena Națională, în Casa Pariurilor, cu FCSB gazdă

Dinamo București nu a avut succes pe Arena Națională atunci când FCSB a fost gazdă în Casa Pariurilor Liga 1. Formația patronată de Ionuț Negoiță nu a câștigat niciun meci din campionat pe cel mai mare stadion din România, atunci când adversară i-a fost FCSB. În 9 meciuri cu FCSB gazdă pe Arena Națională, formația roș-albastră s-a impus de cinci ori în fața dinamoviștilor, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT