News

Imagini cu momentul exploziei din Kabul în care a murit un soldat român. Video

05.09.2019 | 14:52
Imagini cu momentul exploziei din Kabul in care a murit un soldat roman Video

Au apărut primele imagini cu momentul exploziei din Kabul în care a murit un soldat român. Astfel, o cameră de supraveghere din zonă a surprins exact tot ceea ce s-a întâmplat. Presa din Afganistan a fost cea care a difuzat imagini cu clipa în care la un punct de control situat în apropiere de misiunea NATO din Kabul, o motocicletă încărcată cu explozibil a intrat în plin într-un minibus.

Imagini cu momentul exploziei din Kabul în care a murit un soldat român

Vă reamintim că o explozie s-a produs la primele ore ale dimineții, în Kabul, provocând decesul a cel puțin 10 persoane și rănirea altor 42. Din păcate, printre victime se află și un militar român. Explozia s-a produs după ce un atentator sinucigaș pe o motocicletă a vizat un minibus situat în dreptul unui punct de control din apropiere de ambasada SUA din Kabul. Deflagrația s-a produs în cartierul Shash-Darak

Acesta este situat în centrul capitalei afgane și este protejat de numeroase checkpointuri. Cartierul găzduieşte şi sediul NDS, serviciile secrete afgane. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a precizat că militarul român mort la Kabul executa o misiune de patrulare, iar atacul a avut loc la ora 08.40, ora României. ”Un militar român si-a pierdut viaţa astăzi, în jurul orei 11.40, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul”, a declarat Leş.

Mesaj de condoleanțe din partea președintelui

Și preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe în urma atacului terorist comis la Kabul. Şeful statului precizează că militarul a murit după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de un dispozitiv exploziv improvizat. ”Armata României este şi va continua să fie o instituţie fundamentală a naţiunii noastre, care merită recunoştinţa şi preţuirea tuturor românilor”, a transmis Iohannis.

Şeful statului afirmă că ”prezenţa militarilor români în Afganistan, ca şi în alte teatre de operaţii, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate şi stabilitate şi o componentă importantă a apartenenţei noastre la comunitatea euroatlantică. Transmit condoleanţe familiei îndoliate şi le sunt alături în aceste momente dureroase”, a spus șeful statului.

 

Tags: