News

Imagini cu o tornadă în formare, în Brașov. VIDEO impresionant

04.06.2019 | 19:54
Imagini cu o tornada in formare in Brasov VIDEO impresionant

Fenomenele meteorologice extreme au devenit din ce în ce mai frecvente la nivelul țării noastre. Recent, în județul Brașov, regiune aflată în aceste zile sub incidența unei avertizări cod galben de ploi torențiale, au fost surprinse imagini de-a dreptul impresionante.

O nouă tornadă, filmată în Brașov. Imaginile au devenit virale

În clipul video postat pe rețelele de socializare, se poate oberva o formațiune neobișnuită, oarecum asemănătoare cu o tornadă. În scurt timp însă, aceasta dispare brusc, parcă absorbită de norii strânși în jur.

Imaginile au devenit în foarte scurt timp virale, strângând un număr record de like-uri din partea internauților din toată țara. Peste două mii și jumătate de curioși au apreciat filmarea postată sub titlul „Tornadă la Prejmer?”. Județul Brașov se află sub cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică. Avertizarea a fost emisă în această dimineață, la ora 10:00 și va rămâne valabilă până miercuri, 5 iunie, la ora 03:00.

Sute de case distruse de inundații

Județul Brașov nu este singura regiune a țării care are parte de fenomene extreme în aceste zile. Spre exemplu, în Alba,o viitură puternică a măturat totul în cale, lăsând în urmă sute de case inundate și mașini luate de apele învolburate. De frică, oamenii fie și-au găsit refugiul pe dealuri, fie au ales să se adăpostească în podurile caselor.

Locuitorii mai multor comune din acest județ au mărturisit că furtuna a avut o violență cu care nu s-au mai confruntat niciodată până acum. Foarte mulți dintre aceștia au reușit în ultimul moment să se salveze din calea apelor.

Ne-am urcat în pod și țipam, ne rugam la Dumnezeu. Când am văzut că s-a oprit puțin apa, ne-am dat jos și ne-am suit în grădină la deal și ne-am dus la un vecin care are casa sus” , este mărturia unei femei care a reușit cu greu să scape din calea naturii dezlănțuite. Iar veștile rele nu se opresc aici, pentru locuitorii din Alba. Mai bine de jumătate din județ se află încă sub cod galben de precipitații abundente și instabilitate termică.