News

Imagini cu puternic impact emoțional din Secția ATI a Spitalului Suceava! „Acum o jumătate de oră mi-a murit un pacient”

24.04.2020 | 13:59
Imagini cu puternic impact emotional din Sectia ATI a Spitalului Suceava Acum o jumatate de ora mia murit un pacient
ADVERTISEMENT

Mai multe imagini cu puternic impact emoțional din Secția ATI a Spitalului Suceava au fost oferite publicului de Adelin Petrișor. Jurnalistul TVR a primit acceptul să filmeze în cel mai mare focar de coronavirus din România.

Imagini înfiorătoare din Secția ATI a Spitalului Suceava!

Aici, câteva sute de cadre medicale se luptă cu pandemia de COVID-19. Toți încearcă să țină pe o linie de plutire activitatea spitalului.

ADVERTISEMENT

De altfel, de funcționarea lui depind, la nevoie, jumătate de milion de oameni. Vă readucem aminte că în urmă cu două săptămâni, militarii au preluat conducerea unității medicale.

„Acum o jumătate de oră mi-a murit un pacient”

Fostul director, infectat și el cu COVID-19, a fost pus la zid și acuzat de proastă gestionare a crizei. Mai mult de atât, despre Mircea Macovei s-a spus că a chemat la spital toţi angajaţii, pentru o şedinţă, indiferent dacă erau suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acum, în unitatea medicală sunt internați și tratați în jur de 600 de bolnavi de Covid-19. Din păcate, câteva zeci sunt în stare gravă, la ATI.

Aici, medicii și asistenții luptă pentru fiecare respirație a acestora. „Acum o jumătate de oră am pierdut un pacient”, spune unul dintre medicii intervievați.

ADVERTISEMENT

„Soția mea e acasă, avem doi copii, cineva trebuie să aibă grijă de ei. Ar fi vrut și ea să vină și să mă ajute”, mai transmite acesta.

Vă reamintim că cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt chiar la Suceava – 2.477 de persoane. Pe poziţia a doua se află cel mai mare oraș al țării, Bucureştiul având 1.133 de cazuri.

ADVERTISEMENT

Judeţele Botoşani, Timiş, Neamţ, Arad şi Hunedoara au trecut de pragul de 400 de cazuri de infectare, iar judeţele Bihor, Braşov, Galaţi şi Mureş au depăşit 300 de cazuri.

 

 

ADVERTISEMENT