News

Imagini cu puternic impact emoțional, publicate de Raed Arafat: „Acest film arată situația reală din interiorul sistemului medical”

08.04.2021 | 15:22
Imagini cu puternic impact emotional publicate de Raed Arafat Acest film arata situatia reala din interiorul sistemului medical
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a dat publicității o serie de imagini surprinse recent în spitalele patriei, la nivelul Unităților de Primiri Urgențe, unde ajung tot mai mulți pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Acest scurt film vă arată situația reală din interiorul sistemului medical”, susține șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în mesajul publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare, îndemnându-și urmăritorii să distribuie videoclipul.

ADVERTISEMENT

Potrivit bilanțului transmis de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică la ora 13:00, în unitățile sanitare de profil sunt 13.859 de persoane internate cu Covid-19. Dintre acestea, 1.495 se află în secțiile de Terapie Intensivă.

Raed Arafat a dat publicității mai multe imagini din Unitățile de Primiri Urgențe

Acest scurt film vă arată situația reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităților de primiri urgențe.

ADVERTISEMENT

Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni că să înțeleagă care este realitatea, și ca să facă parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede.

Când vorbesc de “marea echipă”, aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale!”, a scris Raed Arafat în dreptul imaginilor publicate pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Coronavirus în România. Record de pacienți la ATI

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.989 de cazuri noi și 172 de decese ale unor pacienți Covid internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, șase la categoria de vârstă 40-49 ani, 19 la categoria de vârstă 50-59 ani, 40 la categoria de vârstă 60-69 ani, 56 la categoria de vârstă 70-79 ani și 50 la categoria de peste 80 de ani.

ADVERTISEMENT

155 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 8 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.859. Dintre acestea, nu mai puțin de 1.495 se află în secțiile de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT
Tags: